Naar de navigatie Naar de inhoud

Mobiel Bankieren

Mensen die in een restaurant aan tafel zitten te eten

Gemakkelijk uitgaven delen

Uit eten geweest met vrienden en u heeft de rekening betaald? Met Rekening Delen in Mobiel Bankieren betaalt u eenvoudig achteraf gezamenlijk een rekening. U deelt de rekening door aan uw vrienden een betaalverzoek te sturen via e-mail. U ziet in één oogopslag wie er al betaald heeft en wie u eventueel een herinnering kunt mailen. Rekening Delen is beschikbaar voor iPhone/iPad, Android en BlackBerry.

 

Hoe werkt Rekening Delen?

1. Zoek de betaling op in uw rekeningoverzicht. Klik erop om de details te zien. Kies dan voor 'Rekening delen'.

2. Voeg maximaal 12 deelnemers toe. De deelnemers hoeven geen klant van ABN AMRO te zijn. U heeft uitsluitend het e-mailadres nodig van de personen met wie u de rekening wilt delen.

3. Geef de betaling een naam. Pas eventueel de afbeelding, het totale bedrag en de verdeling aan.

4. Voeg een persoonlijke tekst toe.

5. Er wordt nu één e-mailbericht aangemaakt. Informeer de deelnemers vooraf dat zij een e-mailbericht  van u zullen ontvangen. In dit e-mailbericht staat het te betalen bedrag en een unieke code per deelnemer. Let op: als u vanwege privacy van de deelnemers niet wilt dat de deelnemers elkaars e-mailadressen zien, verplaats de adressen dan naar de blinde kopie (bcc).

6. In het overzicht ziet u wie er betaald heeft. Deelnemers die nog niet betaald hebben, kunt u eenvoudig een herinnering sturen.

 

Vooraf geld inzamelen

U kunt ook vooraf geld inzamelen voor een gezamenlijke uitgave. Handig als u bijvoorbeeld samen met een aantal vrienden een verjaardagscadeau voor iemand wilt kopen. In het overzichtsscherm van Rekening Delen kunt u een nieuw item aanmaken. Doorloop vervolgens bovenstaande stappen. 

E-mailadressen deelnemers

Als u een rekening wilt delen, moet u hiervoor deelnemers toevoegen. Gebruikt u een iPad of iPhone? Dan vragen wij u de eerste keer toestemming om de e-mailadressen uit het adresboek van uw iPad of iPhone te gebruiken. Als u geen toestemming geeft, moet u de e-mailadressen handmatig invoeren. Gebruikt u een toestel of tablet met Android? Dan kunt u geen gebruikmaken van uw adresboek en moet u altijd de e-mailadressen zelf invoeren.

 

Privacy

We gebruiken uw gegevens in overeenstemming met de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Lees voor meer informatie over het gebruik van uw gegevens ons privacy statement.

Hulp nodig? Bel met onze medewerkers. Dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week.

0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten)

Identificatiecode vergeten?

Maak eenvoudig een nieuwe code aan

Sneller inloggen en uw saldo bekijken met uw persoonlijke identificatiecode

Bent u uw identificatiecode vergeten? Maak dan in Internet Bankieren een nieuwe code aan en u kunt direct weer inloggen. Voor de Mobiel Bankieren app gebruikt u dezelfde code.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief