Naar de navigatie Naar de inhoud

Uw kind en de Mobiel Bankieren app

Wat u als ouder moet weten over Mobiel Bankieren

Snel je saldo checken terwijl je onderweg bent

Even snel het saldo controleren? Of een bedrag overmaken naar iemand anders of naar een eigen spaarrekening? Uw zoon of dochter regelt het zelf eenvoudig met de gratis Mobiel Bankieren app. De meeste betalingen kan uw kind doen met een zelfgekozen vijfcijferige identificatiecode. Of met een vingerafdruk als uw kind vingerafdruk heeft ingeschakeld. Soms is het toch nodig om de e.dentifier te gebruiken.

Gratis paslezer van ABN AMRO voor Internet Bankieren en Mobiel. Ook voor identificatie bij Telefonisch Bankieren. De e.dentifier2 is de opvolger van de e.dentifier. U kunt beide paslezers gebruiken.
 

Identificatiecode en vingerafdruk

Heeft u ingesteld dat uw kind de identificatiecode mag gebruiken? Dan kan uw kind er zelf voor kiezen zijn vingerafdruk te gebruiken om in te loggen en zijn bankzaken te regelen via de Mobiel Bankieren app. Wilt u dat niet? Dan kunt u in Internet Bankieren aangeven dat het gebruik van de identificatiecode moet komen te vervallen. U heeft hierbij uw e.dentifier nodig. Uw kind kan dan alleen met de e.dentifier zijn of haar bankzaken regelen via Internet Bankieren. Wilt u zeker zijn dat uw zoon of dochter veilig bankiert? Lees dan samen de pagina over veilig bankieren.

Geef toestemming voor de app

Voordat uw kind de Mobiel Bankieren app kan gebruiken moet u toestemming geven via Internet Bankieren.

Stap 1: Log zelf in bij Internet Bankieren en ga naar 'Beheer'
Stap 2: Kies 'Zelf direct online regelen' U ziet nu een pagina met de titel 'Services'.
Stap 3: Klik onder het kopje 'Internet bankieren' op 'Gebruik identificatiecode beheren'
Stap 4: Selecteer de rekening van uw zoon of dochter
Stap 5: Klik op 'Gebruik identificatiecode beheren' en selecteer 'Ja, toestaan'

 

Stel eerst de rekening van uw kind in

Heeft uw kind een Jongerengroeirekening? En heeft u al ingesteld welke betalingen uw kind wel of niet via Internet Bankieren mag doen? Deze instellingen gelden dan automatisch voor de Mobiel Bankieren app. In ons stappenplan ziet u hoe u deze bevoegdheden instelt. Heeft u geen Internet Bankieren? Dan kunt u de rekening ook via een formulier instellen. 

Een daglimiet instellen

Met een daglimiet kan uw kind alleen betalingen doen via de Mobiel Bankieren app tot de door u gekozen limiet. U stelt een daglimiet in via Internet Bankieren. Misschien heeft u al ingesteld welke betalingen uw kind wel of niet via Internet Bankieren mag doen. Deze instellingen gelden dan automatisch voor de Mobiel Bankieren app.

 

Gratis downloaden

Lijkt Mobiel Bankieren u handig voor uw kind? Kies dan de link die past bij de smartphone van uw kind en download de gratis app. De app is gratis en beschikbaar voor Android en iPhone.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Liever 4G dan openbare wifi

Bedenk welk netwerk u gebruikt

10 tips voor Veilig Mobiel Bankieren

Wist u dat slimme criminelen makkelijk kunnen 'meekijken' op openbare wifi, en wifi waarvan iedereen het wachtwoord kan krijgen? Gebruik liever uw eigen 4G netwerk. Dat is vaak nog sneller ook.