Naar de navigatie Naar de inhoud

Windows XP niet meer ondersteund

Wat betekent dat voor de veiligheid van internetbankieren?

Na ruim 12 jaar stopt Microsoft met het onderhoud van het besturingssysteem Windows XP. Draait uw computer op Windows XP? Dan krijgt u vanaf 8 april 2014 geen automatische beveiligingsupdates meer. Dat kan onveilig zijn voor uw persoonlijke gegevens.

Windows XP niet meer ondersteund
 

Wat betekent dat voor u?

Draait uw computer op Windows XP? Dan krijgt u vanaf 8 april 2014 geen automatische beveiligingsupdates van Microsoft meer om u te beschermen tegen virussen, spyware en andere schadelijke software. Daardoor loopt u extra risico. In de toekomst kunt u veiligheidsproblemen krijgen. Met Windows XP heeft u vanaf 8 april een veiligheidsrisico als u gaat internetbankieren.

Na 8 april kunt u met Windows XP nog gewoon blijven inloggen op Internet bankieren. Maar het is voor ons helaas niet mogelijk om dan nog langer technische ondersteuning te verlenen.

Wordt u slachtoffer van fraude? Dan kan het gebruik van Windows XP meewegen als er wordt beoordeeld of uw schade wordt vergoed.

 

Op welk besturingssysteem draait uw computer?

Heeft u een Windows-computer, maar weet u niet zeker of u Windows XP of een andere versie heeft? Dat kunt u als volgt controleren:

  • Klik op 'Start'

  • Ga naar 'Deze computer'

  • Kies linksboven in het menu: 'Systeem eigenschappen'

  • Kijk bij 'Besturingssysteem' of hier Windows XP staat.

 

Wat kunt u doen?

Het NCSC (Nationaal Cyber Security Centrum) adviseert in samenwerking met Microsoft om na 8 april niet meer op internet te gaan met een Windows XP computer. Wilt u internet blijven gebruiken op uw pc? Stap dan over op een moderner besturingssysteem.

Lees meer over veilig internetbankieren

Als u gaat internetbankieren, staat veiligheid altijd voorop. ABN AMRO doet er alles aan om u zo veilig mogelijk te laten bankieren. Maar het is belangrijk dat u zelf ook goed blijft opletten. We hebben een aantal tips en video's voor u samengesteld.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Weet u precies wat u besteedt?

Meer controle op uw geld met Grip

Met Grip weet je precies wat je per maand aan koffie uitgeeft

Een kop koffie to go, een lunch in de stad of een extra zak chips in uw boodschappenmand. Naast uw vaste lasten kunnen de kosten van kleine uitgaven snel oplopen. Met de Grip app weet u precies waar uw geld naartoe gaat en houdt u de controle.