Naar de navigatie Naar de inhoud
  • prive
  • Inkomen en vermogen

Inkomen en vermogen

Denkt u wel eens na over uw toekomst en wat u wilt doen met uw vermogen? Bijvoorbeeld schenken aan uw kind of kleinkind? Of een (nog) beter rendement behalen op uw vermogen? Bekijk de tips en informatie over deze onderwerpen en meer.

Uitgelicht

Werk zelf toe naar een vervroegd pensioen

Werk zelf toe naar een vervroegd pensioen

Als twintiger of dertiger lijkt het misschien nog ver weg, maar het is verstandig om over uw pensioen na te denken. Misschien wilt u wel eerder stoppen met werken. Onze pensioenexpert raadt aan om te gaan sparen voor uw pensioen. “Hoe u begint met sparen, is minder belangrijk dan dat u begint met sparen.”

Investeren in het huis van uw kind

Investeren in het huis van uw kind

Ouders kunnen hun vermogen investeren in het huis van hun kind. Een gunstige belegging, zegt Henk. De 67-jarige interim-manager leent een deel van zijn pensioengeld aan zijn 2 dochters, die daarmee een woning hebben gekocht.

Vermogen opbouwen voor een yogacentrum

Vermogen opbouwen voor een yogacentrum

Sinds haar burn-out in 2015 heeft Carla een duidelijke droom: het openen van een yogacentrum in de Nederlandse natuur. Ze heeft haar baan opgezegd en is bewust bezig met het opbouwen van vermogen.

Vermogen opbouwen voor een zeilreis

Vermogen opbouwen voor een zeilreis

Alexandra en Stef werken allebei full time. Per maand zetten ze 1 salaris opzij, zodat ze over 5 jaar met hun gespaarde bedrag van € 120.000 voor onbepaalde tijd kunnen zeilen.

De verschillen tussen schenken en erven

De verschillen tussen schenken en erven

U heeft misschien al een idee hoe uw geld na uw overlijden wordt verdeeld of geschonken. In beide gevallen krijgt u te maken met de Belastingdienst.

Neem een moment voor uw nalatenschap

Neem een moment voor uw nalatenschap

Niemand is graag bezig met zijn eigen overlijden. Toch is het verstandig om een moment te nemen om na te denken over wat u na wilt laten, en aan wie.

Nieuwe artikelen per mail

De nieuwsbrief met nieuwe artikelen ontvangen? Geef uw mailadres aan ons door in Internet Bankieren en ontvang automatisch de digitale nieuwsbrief.

Alle artikelen

Tip: al uw rekeningen in beeld

Toegang tot al uw rekeningen via de app

In de mobiel bankieren app ziet u al uw rekeningen bij elkaar.

Met de Mobiel Bankieren app heeft u toegang tot uw betaal-, spaar- of beleggingsrekeningen. Ook de betalingen van uw ABN AMRO Credit Card kunt u bekijken. Zo heeft u altijd overzicht, waar en wanneer u wilt.