Naar de navigatie Naar de inhoud

Hypotheek afsluiten als zzp'er

zzp'er

Als zzp'er uw droomhuis vinden


Bent u minstens 1 jaar zzp'er en op zoek naar uw droomhuis? Dan zijn er al mogelijkheden voor een hypotheek. Maak nu zelf de eerste berekening.

Hypotheek als u 1 jaar zzp'er bent

Bent u pas 1 jaar zzp’er? En kunt u dus maar 1 jaar omzet aan ons doorgeven? Ook dan kunt u bij ons over een hypotheek komen praten. Aan de hand van uw persoonlijke situatie bepalen we of een hypotheek voor u verantwoord is. Kom gerust eens langs. Wij bespreken graag uw woonwensen en de mogelijkheden voor een hypotheek mét of zonder NHG.

Nationale Hypotheek Garantie
 

ZZP Hypotheek met NHG

Sinds 6 juni 2017 kunt u als zelfstandige een hypotheek met NHG afsluiten. Tenminste als u minimaal 1 jaar zzp’er bent, voorheen was dat 3 jaar. Om NHG te krijgen is uw toetsinkomen nodig. Deze wordt vastgesteld door deskundige partijen: Raadhuys, Pentrax en overviewz. De kosten hiervoor zijn maximaal € 250,- exclusief btw. De aanvraag regelt u zelf of via uw hypotheekadviseur.

 

ZZP Hypotheek zonder NHG

Bij een ZZP Hypotheek zonder NHG, geldt: Hoe langer u zzp'er bent, hoe meer uw zzp-inkomen meetelt bij de berekeningen van uw hypotheek. Wij nemen het gemiddelde inkomen van de jaren die u gewerkt heeft. Is uw inkomen het laatste jaar lager dan dit gemiddelde? Dan rekenen we met dat lagere bedrag. Van dit bedrag nemen we een percentage, dat varieert van 75% (vanaf 1 jaar zelfstandigheid) tot 100% (3 jaar zelfstandigheid en meer). Bekijk de video voor meer uitleg over een ZZP-hypotheek zonder NHG.

 
Aantal jaren zelfstandig Hoeveel mag u maximaal lenen? Toetsinkomen
> 3 jaar 100% van de marktwaarde 100% van het gemiddelde zzp-inkomen van de afgelopen 3 jaar, met een maximum van het laatste jaar. 
2 - 3 jaar 100% van de marktwaarde 90% van uw zzp-inkomen van de afgelopen 2-3 jaar. Of tot maximale prognose, als deze lager is. 
1 - 2 jaar 100% van de marktwaarde 75% van uw zzp-inkomen van de afgelopen 1-2 jaar. Of tot maximale prognose, als deze lager is. 

We berekenen uw zzp-inkomen op basis van uw jaarcijfers, zoals deze zijn vermeld in uw belasting aangifte. Hierbij kijken we naar het saldo fiscale winst.

 

Online berekenen hoeveel u kunt lenen

Ook als zzp'er kunt u berekenen hoeveel u kunt lenen voor uw woning. Dat doet u eenvoudig online, op basis van uw jaarcijfers. Uw persoonlijke berekening kunt u vervolgens downloaden. U kunt ook direct een afspraak maken met een van onze adviseurs. Wilt u een hypotheek met NHG? Neem dan contact op met uw hypotheekadviseur of tussenpersoon. Zij helpen u graag verder met de berekening.

Advies waar en wanneer u wilt

Advies krijgt u van ons waar en wanneer u dat wilt. Dat kan via de telefoon, webcam of op kantoor. Zes dagen per week, ook 's avonds. Het eerste oriëntatiegesprek is gratis en vrijblijvend. Lees wat we van u nodig hebben tijdens dit gesprek.

Meer over hypotheken

 • Wat komt er allemaal kijken bij het afsluiten van een hypotheek?

  Van hypotheekadvies tot ondertekening bij de notaris. Als u een woning koopt, komt er veel op u af. Laat u daarom vooraf goed voorlichten. Bij ABN AMRO kunt u kiezen voor hypotheekadvies via telefoon, webcam of op een van onze kantoren. Welke stappen u doorloopt als u een hypotheek wilt afsluiten, leest u in ons stappenplan.
   

 • Uit welke hypotheken kunt u kiezen?

  Wilt u geld lenen voor een woning? Dan kiest u eerst uw hypotheek. Welke hypotheek u kiest, hangt vooral af van hoe lang het nog duurt voordat u naar de notaris kunt om de koop rond te maken. Bij ABN AMRO kunt u kiezen uit: 

  • De Budget Hypotheek

  • De Woning Hypotheek 
     
    

 • Uit welke hypotheekvormen kunt u kiezen?

  Uw hypotheek is een lening. En die kunt u op verschillende manieren terugbetalen. Dit noemen we de hypotheekvormen. U kiest een hypotheekvorm die bij u past. Of u kiest een combinatie van verschillende hypotheekvormen. Als zzp'er kunt u bij ABN AMRO kiezen uit de volgende 2 hypotheekvormen: 

  • Annuïteiten Hypotheek

  • Lineaire Hypotheek

  De hypotheekadviseur helpt u graag bij uw keuze.

 • Voor welke hypotheekrente kiest u?

  Over het geld dat u leent, betaalt u elke maand rente. Welke hypotheekrente het best bij u past, hangt af van een aantal keuzes.  Bijvoorbeeld:

  • Welk hypotheekproduct kiest u?

  • Kiest u voor vaste of variabele rente?

  • Welke rentevaste periode kiest u?

Heeft u een vraag  
of wilt u contact met ons?

Service & Contact

Extra aflossen op uw hypotheek?

Zie direct uw nieuwe maandbedrag

Extra aflossen op uw hypotheek

Elk jaar mag u een deel van uw hypotheek zonder kosten aflossen. Regel het eenvoudig zelf in Internet Bankieren en zie meteen wat uw nieuwe maandbedrag wordt als u extra aflost.