Naar de navigatie Naar de inhoud

Vertrouwen in de woningmarkt is groot. Terecht?

-

Vertrouwen in de woningmarkt is groot. Terecht?

Wil je binnenkort een huis kopen? Dan ben je absoluut niet de enige. Een meerderheid van alle huishoudens vindt het een goed moment om een huis te kopen. Het vertrouwen in de woningmarkt is zelfs nog nooit zó groot geweest, blijkt uit de Marktindicator van Vereniging Eigen Huis. Is dat terecht? Michiel Meijer, Hoofd Product Marketing en Distributie Hypotheken bij ABN AMRO, denkt van wel.

De rente is historisch laag en is het dus financieel aantrekkelijk om een huis te kopen. Ook zijn veel woningen relatief goed betaalbaar en is er veel aanbod, op bepaalde gebieden in de Randstad na. Daarnaast gaat het economisch steeds beter, wat er toe leidt dat steeds meer mensen werk hebben. Zij hebben dus redelijke zekerheid over hun inkomen. 'Al met al zijn dat voor mensen goede redenen om positief te zijn over de woningmarkt', zegt Meijer.

Invloeden

Maar blijft dat ook zo? Dat is lastig inschatten, stelt Michiel Meijer. 'Er zijn altijd ontwikkelingen die invloed hebben op het vertrouwen in de woningmarkt. Misschien is het Brexit-referendum de opmaat voor meer landen zijn om uit de EU te stappen. Als zoiets zou gebeuren, kan de economische groei opeens sterk verminderen. Ook een ingrijpende hervorming van de woningmarkt kan van invloed op het vertrouwen zijn. Denk daarbij aan een aanpassing van de hypotheekrenteaftrek. Dus wat in de toekomst gebeurt, kun je nooit met zekerheid zeggen. Al is wel de verwachting dat de rente waarschijnlijk laag blijft en de huizenprijzen aantrekkelijk. Dus het vertrouwen in de woningmarkt kan de komende tijd best wel eens groot blijven.'

Stel een vraag aan een adviseur

email facebook twitterVia e-mail
 Op Facebook
 Via Twitter

Verder praten over uw situatie


Bij grote financiële beslissingen is het fijn als iemand met verstand van zaken met u meedenkt. De adviseurs van ABN AMRO helpen u hier graag bij. Wij gaan samen met u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Hypotheekadvies? Bel op werkdagen van 8 tot 21 uur, zaterdag van 9 tot 17.30 uur.

0900 - 8670 (uitleg belkosten)

Extra aflossen op uw hypotheek?

Regel het nu eenvoudig via Internet Bankieren

Stel doet de afloscheck om te kijken of ze beter kunnen blijven sparen of extra aflossen op hun hypotheek

Wilt u extra aflossen op uw hypotheek? U regelt het nu direct via Internet Bankieren. Dat is net zo makkelijk als een overschrijving doen. Bovendien ziet u dan meteen wat uw nieuwe maandlasten zijn.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief