Naar de navigatie Naar de inhoud

Wat is rentebedenktijd?

-

Wat is rentebedenktijd en hoe werkt het?

Als u een hypotheek afsluit, kunt u de rente voor een bepaalde periode vastleggen. Bijvoorbeeld voor 2, 5 of 10 jaar. Dit heet ook wel de rentevaste periode. Bovenop de rentevaste periode kunt u een rentebedenktijd afsluiten. Dit is een aanvullende periode waarmee u na afloop van uw rentevaste  periode 1 of 2 jaar de tijd krijgt om te bepalen wanneer u de rente opnieuw vast wilt zetten.

Rente is de vergoeding die wordt betaald voor het lenen van geld. Over dit onderwerp bestaan veel vragen. In deze serie gaan we in op de verschillende facetten van rente. Dit is de zesde en laatste aflevering.

Een voorbeeld

U zet uw hypotheekrente 15 jaar vast op 3%. Daarbovenop neemt u een rentebedenktijd van 2 jaar. Zonder deze bedenktijd moet u na 15 jaar de rente opnieuw vastzetten. Met de rentebedenktijd die u heeft afgesloten, krijgt u 2 jaar de tijd om het ideale moment te kiezen om de rente opnieuw vast te zetten. In deze bedenkperiode betaalt u het oorspronkelijke rentepercentage van 3%.

Speelruimte voor de juiste keuze

De rente kan nogal eens schommelen. Daar komt bij dat een half procent al een merkbaar verschil kan maken in uw maandlasten. Speelruimte om het perfecte moment te kiezen, bespaart u soms vele euro's. Daalt de rente? Dan kunt u - binnen 1 of 2 jaar - nog rustig even wachten. Is de rente laag genoeg en begint hij weer te stijgen? Dan kan het slim zijn om hem vast te zetten.

Stel een vraag aan een adviseur

email facebook twitterVia e-mail
 Op Facebook
 Via Twitter

Verder praten over uw situatie


Bij grote financiële beslissingen is het fijn als iemand met verstand van zaken met u meedenkt. De adviseurs van ABN AMRO helpen u hier graag bij. Wij gaan samen met u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Hypotheekadvies? Bel op werkdagen van 8 tot 21 uur, zaterdag van 9 tot 17.30 uur.

0900 - 8670 (uitleg belkosten)

Extra aflossen op uw hypotheek?

Regel het nu eenvoudig via Internet Bankieren

Stel doet de afloscheck om te kijken of ze beter kunnen blijven sparen of extra aflossen op hun hypotheek

Wilt u extra aflossen op uw hypotheek? U regelt het nu direct via Internet Bankieren. Dat is net zo makkelijk als een overschrijving doen. Bovendien ziet u dan meteen wat uw nieuwe maandlasten zijn.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief