Naar de navigatie Naar de inhoud

Meer over rente

Vragen en antwoorden over rente

Rente is de vergoeding die u betaalt voor het lenen van geld. Over dit onderwerp bestaan veel vragen. In deze serie gaan we in op de verschillende facetten van rente.

Hypotheekrente vastzetten

U wilt een huis kopen en heeft een hypotheek nodig. Bij de hypotheekkeuze beslist u onder meer over hoe lang u de rente vastzet. Maar wat is nu het verschil tussen de verschillende rentevaste periodes? En wat zijn de voor- en nadelen?

De hypotheekrente herzien

Heeft u een hypotheek waarvan de rentevaste periode binnenkort afloopt? Dan ontvangt u een paar maanden voor het aflopen van deze periode een nieuw voorstel. Wat betekent het aflopen van de rentevaste periode voor u en waar moet u op letten?

Rente oversluiten

Het oversluiten van uw hypotheek kan voordelig zijn. Bijvoorbeeld als u maandelijks veel minder rente gaat betalen. Houd er wel rekening mee dat u bovenop de oversluitkosten, mogelijk een boeterente moet betalen.

Economische looptijd

De economische looptijd is de periode waarin u uw hypotheek volgens het aflossingsschema geheel moet aflossen. Wat betekent het einde van deze looptijd? En wat zijn de gevolgen van een eventuele restschuld?

Lage rente en spaarhypotheek

De rente staat op dit moment historisch laag. Een voordelig moment om een hypotheek af te sluiten. Heeft u een spaarhypotheek? Dan betekent een lagere rente niet altijd een lagere maandlast.

Rentebedenktijd

Naast de rentevaste periode kunt u een rentebedenktijd afsluiten. In deze periode krijgt u de tijd om te bepalen wanneer u de rente opnieuw vast wilt zetten.

Stel een vraag aan een adviseur

email facebook twitterVia e-mail
 Op Facebook
 Via Twitter

Verder praten over uw situatie


Bij grote financiële beslissingen is het fijn als iemand met verstand van zaken met u meedenkt. De adviseurs van ABN AMRO helpen u hier graag bij. Wij gaan samen met u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Hypotheekadvies? Bel op werkdagen van 8 tot 21 uur, zaterdag van 9 tot 17.30 uur.

0900 - 8670 (uitleg belkosten)

Extra aflossen op uw hypotheek?

Regel het nu eenvoudig via Internet Bankieren

Stel doet de afloscheck om te kijken of ze beter kunnen blijven sparen of extra aflossen op hun hypotheek

Wilt u extra aflossen op uw hypotheek? U regelt het nu direct via Internet Bankieren. Dat is net zo makkelijk als een overschrijving doen. Bovendien ziet u dan meteen wat uw nieuwe maandlasten zijn.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief