Naar de navigatie Naar de inhoud

Rente oversluiten

-

Is rente oversluiten voor u interessant?

Het oversluiten van uw hypotheek kan voordelig zijn. Bijvoorbeeld als u maandelijks veel minder rente gaat betalen, de financiële voorwaarden voordeliger uitpakken of omdat u al uw financiën onder één dak wilt hebben. Houd er alleen wel rekening mee dat u bovenop de oversluitkosten, mogelijk een boeterente moet betalen.

Rente is de vergoeding die wordt betaald voor het lenen van geld. Over dit onderwerp bestaan veel vragen. In deze serie gaan we in op de verschillende facetten van rente. Dit is de derde aflevering.

Diverse kosten

Het oversluiten van een hypotheek brengt diverse kosten met zich mee. Zo moet u voor de nieuwe hypotheek bijvoorbeeld notaris-, advies- en taxatiekosten betalen. En soms moet u een boete aan de hypotheekverstrekker betalen als u besluit uw hypotheek over te sluiten.

Boeterente

De boete is er omdat u de lening eerder aflost dan is afgesproken. De hypotheekverstrekker heeft hierdoor minder inkomsten dan waarop was gerekend. De hoogte van de boete is afhankelijk van veel factoren, bijvoorbeeld het moment waarop u aflost en en de hoogte van het bedrag. De boeterente kunt u meestal aftrekken van de belasting.

Persoonlijke situatie

Wel of niet oversluiten van uw hypotheek is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Uw adviseur bekijkt graag met u de mogelijkheden.

Stel een vraag aan een adviseur

email facebook twitterVia e-mail
 Op Facebook
 Via Twitter

Verder praten over uw situatie


Bij grote financiële beslissingen is het fijn als iemand met verstand van zaken met u meedenkt. De adviseurs van ABN AMRO helpen u hier graag bij. Wij gaan samen met u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Hypotheekadvies? Bel op werkdagen van 8 tot 21 uur, zaterdag van 9 tot 17.30 uur.

0900 - 8670 (uitleg belkosten)

Extra aflossen op uw hypotheek?

Regel het nu eenvoudig via Internet Bankieren

Stel doet de afloscheck om te kijken of ze beter kunnen blijven sparen of extra aflossen op hun hypotheek

Wilt u extra aflossen op uw hypotheek? U regelt het nu direct via Internet Bankieren. Dat is net zo makkelijk als een overschrijving doen. Bovendien ziet u dan meteen wat uw nieuwe maandlasten zijn.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief