Naar de navigatie Naar de inhoud

Stand van zaken op de woningmarkt

Antwoorden op uw vragen over de ontwikkeling van de woningmarkt

De woningmarkt is constant in beweging. Deze ontwikkeling kunt u hier volgen. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met de hypotheekrente? Hoe gaat het met de prijzen van koopwoningen? En als u besluit om een huis te kopen, waar moet u dan rekening mee houden? We hebben deze en andere vragen over de woningmarkt voor u uitgelicht.

 
Welk deel leent u en hoeveel betaalt u met eigen geld?

Huis kopen: welke deel leent u en wat betaalt u met eigen geld?

Wilt u een huis kopen? U heeft dan geld nodig om dat te kunnen betalen. Maar hoeveel geld kunt u lenen? En hoeveel eigen geld moet u inleggen?

 

Verwachting ontwikkeling hypotheekrente

De rente op hypotheekleningen met een korte looptijd blijft in 2016 waarschijnlijk laag. De rente op hypotheken met een lange looptijd zal misschien wel oplopen.

Steeds meer eigen geld nodig om huis te kopen
 
Woningprijzen stijgen

Alles over de hypotheekrente

Als u geld leent voor een huis, betaalt u hypotheekrente. Over dit onderwerp bestaan veel vragen. Op de meest gestelde vragen geven we antwoorden.

Vragen van klanten

Is kopen goedkoper dan huren?

Ook dit jaar stijgen de huurprijzen, terwijl de hypotheekrente waarschijnlijk laag blijft. Volgens enkele dagbladen wordt hierdoor huren duurder dan kopen. Maar klopt dit wel? We zochten het voor u uit.

Waarom moet ik nu een huis kopen?

De huizenmarkt lijkt eindelijk weer kansen te bieden. Maar geldt dat ook als u voor het eerst een huis wilt kopen? Is het daarvoor nu het moment of kunt u toch beter even wachten?

Hoe maak ik mijn huis gereed voor Open Huizen Dag?

Op zaterdag 2 april organiseert de NVM weer de Open Huizen Dag. Wilt u deze dag een maximaal effect bereiken? Ga dan aan de gang met onze tips.

Video's en tools over woningmarkt

Stel een vraag aan een adviseur

email facebook twitter
 Op Facebook
 Via Twitter

Verder praten over uw situatie


Bij grote financiële beslissingen is het fijn als iemand met verstand van zaken met u meedenkt. De adviseurs van ABN AMRO helpen u hier graag bij. Wij gaan samen met u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Heeft u een vraag  
of wilt u contact met ons?

Service & Contact

Extra aflossen op uw hypotheek?

Zie direct uw nieuwe maandbedrag

Extra aflossen op uw hypotheek

Elk jaar mag u een deel van uw hypotheek zonder kosten aflossen. Regel het eenvoudig zelf in Internet Bankieren en zie meteen wat uw nieuwe maandbedrag wordt als u extra aflost.