Naar de navigatie Naar de inhoud

Huizenmarkt - ontwikkelingen en verwachtingen in 2018

Verwachting huizenprijzen en hypotheekrente

De huizenmarkt is constant in beweging. Wat is bijvoorbeeld de verwachting voor de hypotheekrente? Wat is de ontwikkeling en de prognose van de huizenprijzen voor 2018? Lees het laatste nieuws over de hypotheekrente en de woningmarkt.

 

Woningmarktmonitor januari 2018

De huizenprijzen zijn vorig jaar fors gestegen en de verwachting is dat ze in 2018 verder stijgen met zo’n 6%. De betaalbaarheid van een koophuis blijft echter gunstig door de lage hypotheekrente die begin 2018 vooralsnog laag zal blijven. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op de huizenmarkt in de woningmarktmonitor van januari 2018.

Welk deel leent u en hoeveel betaalt u met eigen geld?
 
Steeds meer eigen geld nodig om huis te kopen

Verwachting ontwikkeling hypotheekrente 2018

De rente op hypotheekleningen met een korte looptijd blijft waarschijnlijk laag. De rente op hypotheken met een lange looptijd zal misschien licht gaan stijgen. Lees de laatste voorspelling van de verwachting voor de hypotheekrente in 2018 door onze econoom Philip Bokeloh.

 

Alles over hypotheekrente

Op zoek naar een hypotheek met scherpe rente? Bekijk ons renteaanbod. De hoogte van uw hypotheekrentetarief hangt af van: welk hypotheekproduct u kiest u, of u kies voor vaste of variabele rente, en voor welke rentevaste periode u kiest bij vaste rente. Heeft u al een hypotheek en wilt u de hypotheekrente wijzigen? Lees meer over al deze keuzes.

Woningprijzen stijgen

Heeft u een vraag  
of wilt u contact met ons?

Service & Contact

Extra aflossen op uw hypotheek?

Zie direct uw nieuwe maandbedrag

Extra aflossen op uw hypotheek

Elk jaar mag u een deel van uw hypotheek zonder kosten aflossen. Regel het eenvoudig zelf in Internet Bankieren en zie meteen wat uw nieuwe maandbedrag wordt als u extra aflost.