Naar de navigatie Naar de inhoud

Huizenprijzen blijven stijgen

Een rij historische huizen

Grootste stijging van woningprijzen in 7 jaar

In september van dit jaar stegen de woningprijzen gemiddeld met 3,5% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Dit is de grootste prijsstijging sinds april 2008. Daardoor liggen de prijzen van koopwoningen nu zo'n 13% boven het dieptepunt in januari 2013, en zijn we ongeveer terug op het niveau van september 2009.

Meer woningen verkocht

De top van de markt was in augustus 2008: toen lagen de huizenprijzen in Nederland gemiddeld zo'n 11% hoger dan nu: een flink verschil. De lage woningprijzen van de afgelopen jaren zorgden er mede voor dat er steeds meer huizen zijn verkocht. In september zijn maar liefst 16.324 woningen verkocht. Dat is bijna 3.500 meer dan in september vorig jaar en ruim 7.000 meer dan in september 2013.

Lage rente en meer vertrouwen

Volgens het Economisch Bureau van ABN AMRO hebben we deze verandering op de woningmarkt vooral te danken aan betere economische vooruitzichten, meer vertrouwen bij consumenten en een historisch lage hypotheekrente. Lees meer hierover in de Woningmarktmonitor.

Verschillen per regio

De huizenprijzen stijgen niet overal even hard. Vooral de grote steden als Amsterdam, Eindhoven, Arnhem en Den Bosch en in mindere mate Rotterdam en Utrecht halen het landelijk gemiddelde omhoog. Sommige regio's blijven achter op de rest. In bijvoorbeeld Culemborg/Dodewaard, Nunspeet, Zuid-Limburg, Noordoost Brabant en Delft dalen de prijzen. En in andere regio's stijgt de woningprijs nauwelijks.

Ook in uw regio een goed moment?

Bent u van plan om een nieuwe woning te kopen? Kijk op de site van de NVM of dit ook voor uw regio een goed moment is. Of neem contact op met één van onze adviseurs. Is dit inderdaad een goed moment? Bereken dan eenvoudig hoeveel u kunt lenen.

Stel een vraag aan een adviseur

email facebook twitterVia e-mail
 Op Facebook
 Via Twitter

Verder praten over uw situatie


Bij grote financiële beslissingen is het fijn als iemand met verstand van zaken met u meedenkt. De adviseurs van ABN AMRO helpen u hier graag bij. Wij gaan samen met u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Extra aflossen op uw hypotheek?

Regel het nu eenvoudig via Internet Bankieren

Stel doet de afloscheck om te kijken of ze beter kunnen blijven sparen of extra aflossen op hun hypotheek

Wilt u extra aflossen op uw hypotheek? U regelt het nu direct via Internet Bankieren. Dat is net zo makkelijk als een overschrijving doen. Bovendien ziet u dan meteen wat uw nieuwe maandlasten zijn.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief