Naar de navigatie Naar de inhoud

Het belang van een juiste taxatie

Taxatie

Waar wordt een taxatie voor gebruikt?

Als u een bestaand huis wilt kopen, wil de hypotheekverstrekker weten wat dat huis waard is. Daarom moet u het laten taxeren. De hypotheekverstrekker kijkt ook naar uw persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld naar de hoogte van uw inkomen en dat van uw partner. Via deze informatie wordt er beslist of u een hypotheek krijgt, en hoe hoog die is.

Taxatiewaarde bepalend voor hypotheek

Is de taxatiewaarde lager dan de prijs die u voor het huis moet betalen? Dan zal het bedrag van de hypotheek lager zijn dan het bedrag dat u nodig heeft voor het huis. De taxatiewaarde is namelijk bepalend voor de hoogte van de hypotheek. De hoogte van de hypotheek die u kunt krijgen is maximaal 102% van de taxatiewaarde.

Taxeren vóór ontbindende voorwaarde

Het is verstandig de taxatie uit te laten voeren voordat de ontbindende voorwaarde in uw voorlopige koopcontract verloopt. Zo kunt u de koop nog afzeggen als u het aankoopbedrag niet bij elkaar kunt krijgen. U kunt uw bod ook doen onder voorbehoud van de taxatie.

Taxatie via ABN AMRO

Is ABN AMRO uw hypotheekverstrekker? Dan kunt u via ons een taxatie laten uitvoeren. Het grote voordeel is dan dat het taxatierapport altijd voldoet aan onze eisen. Vaak is een taxatie via de bank ook goedkoper dan het inhuren van een externe taxateur.

Stel een vraag aan een adviseur

email facebook twitterVia e-mail
 Op Facebook
 Via Twitter

Verder praten over uw situatie


Bij grote financiële beslissingen is het fijn als iemand met verstand van zaken met u meedenkt. De adviseurs van ABN AMRO helpen u hier graag bij. Wij gaan samen met u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Hypotheekadvies? Bel op werkdagen van 8 tot 21 uur, zaterdag van 9 tot 17.30 uur.

0900 - 8670 (uitleg belkosten)

Extra aflossen op uw hypotheek?

Regel het nu eenvoudig via Internet Bankieren

Stel doet de afloscheck om te kijken of ze beter kunnen blijven sparen of extra aflossen op hun hypotheek

Wilt u extra aflossen op uw hypotheek? U regelt het nu direct via Internet Bankieren. Dat is net zo makkelijk als een overschrijving doen. Bovendien ziet u dan meteen wat uw nieuwe maandlasten zijn.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief