Naar de navigatie Naar de inhoud

De hypotheekrente herzien

Renteherziening

Wat betekent het als de rentevaste periode afloopt?

Heeft u een hypotheek waarvan de rentevaste periode binnenkort afloopt? Dan ontvangt u een paar maanden voor het aflopen van deze periode een nieuw voorstel. Wat betekent het aflopen van de rentevaste periode voor u en waar moet u op letten?

Rente is de vergoeding die wordt betaald voor het lenen van geld. Over dit onderwerp bestaan veel vragen. In deze serie gaan we in op de verschillende facetten van rente. Dit is de tweede aflevering.

Nieuw voorstel

Het nieuwe voorstel van uw hypotheekverstrekker bestaat uit de herziene rente en een aanbod voor een nieuwe rentevaste periode . Deze nieuwe rente baseert uw hypotheekverstrekker op de rentestand. Dit rentepercentage kan hoger of lager zijn dan de rente die u voorheen betaalde.

De rentevaste periode is een vooraf afgesproken periode waarin uw rente gelijk blijft. Dit is doorgaans een periode van vijf, tien of vijftien jaar. In het algemeen geldt: hoe langer de rentevaste periode, hoe hoger de rente.

Uw situatie

Het einde van de rentevaste periode is een geschikt moment om te kijken of uw hypotheek nog wel aansluit bij uw huidige situatie. Misschien past een andere hypotheekvorm beter bij uw huidige situatie. U kunt uw huidige hypotheekvorm houden en alleen de rente opnieuw vastzetten, maar het is ook mogelijk om de hypotheekvorm aan te passen.

De rentevaste periode is een vooraf afgesproken periode waarin uw rente gelijk blijft. Dit is doorgaans een periode van vijf, tien of vijftien jaar. In het algemeen geldt: hoe langer de rentevaste periode, hoe hoger de rente.

Reageer op tijd

Het is erg belangrijk om te reageren op het voorstel van uw hypotheekverstrekker. Omdat u een aantal opties heeft, is het slim om deze ruim op tijd te onderzoeken en een keuze te maken. Uw hypotheekadviseur beantwoordt graag uw vragen.

Stel een vraag aan een adviseur

email facebook twitterVia e-mail
 Op Facebook
 Via Twitter

Verder praten over uw situatie


Bij grote financiële beslissingen is het fijn als iemand met verstand van zaken met u meedenkt. De adviseurs van ABN AMRO helpen u hier graag bij. Wij gaan samen met u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Hypotheekadvies? Bel op werkdagen van 8 tot 21 uur, zaterdag van 9 tot 17.30 uur.

0900 - 8670 (uitleg belkosten)

Extra aflossen op uw hypotheek?

Regel het nu eenvoudig via Internet Bankieren

Stel doet de afloscheck om te kijken of ze beter kunnen blijven sparen of extra aflossen op hun hypotheek

Wilt u extra aflossen op uw hypotheek? U regelt het nu direct via Internet Bankieren. Dat is net zo makkelijk als een overschrijving doen. Bovendien ziet u dan meteen wat uw nieuwe maandlasten zijn.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief