Naar de navigatie Naar de inhoud

Nieuwbouw

Gebruik uw schenking 2017

Heeft u voor 1 januari 2015 een schenking gekregen van maximaal € 100.000,-? Dan hoeft u daarover geen schenkbelasting te betalen als u de schenking gebruikt voor uw woning, zoals: aankoop, verbetering of onderhoud van uw woning, aflossing van uw eigenwoningschuld of aflossing van een restschuld. Maar als u een nieuwbouwwoning koopt, kunt u de schenking nog tot 1 januari 2017 besteden.

Kabinet voorkomt misverstanden

Dat u geen belasting hoeft te betalen over een schenking van € 100.000,- staat bekend als verruimde schenkingsregeling. In deze regeling staat dat u het bedrag in hetzelfde jaar nog voor uw huis moet gebruiken. Maar een nieuwbouwhuis betaalt u meestal in termijnen, met vaak een langere doorlooptijd dan een jaar, waardoor u niet alles in 1 kalenderjaar betaalt.

Om misverstanden te voorkomen heeft het kabinet nu nadrukkelijk laten weten dat de schenkingsregeling ook geldt voor nieuwbouw. Wordt u dit jaar nog eigenaar van een nieuwbouwwoning en heeft u een schenking tot € 100.000,- gekregen? Dan heeft u tot 1 januari 2017 de tijd om deze schenking aan uw huis te besteden.

Ook bij verbouwing bestaande woning

Ook als u de schenking gebruikt om uw bestaande woning te verbouwen of te onderhouden, mag u deze tot 1 januari 2017 gebruiken.

Stel een vraag aan een adviseur

email facebook twitterVia e-mail
 Op Facebook
 Via Twitter

Verder praten over uw situatie


Bij grote financiële beslissingen is het fijn als iemand met verstand van zaken met u meedenkt. De adviseurs van ABN AMRO helpen u hier graag bij. Wij gaan samen met u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Hypotheekadvies? Bel op werkdagen van 8 tot 21 uur, zaterdag van 9 tot 17.30 uur.

0900 - 8670 (uitleg belkosten)

Extra aflossen op uw hypotheek?

Regel het nu eenvoudig via Internet Bankieren

Stel doet de afloscheck om te kijken of ze beter kunnen blijven sparen of extra aflossen op hun hypotheek

Wilt u extra aflossen op uw hypotheek? U regelt het nu direct via Internet Bankieren. Dat is net zo makkelijk als een overschrijving doen. Bovendien ziet u dan meteen wat uw nieuwe maandlasten zijn.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief