Naar de navigatie Naar de inhoud

John en Mathilde verhuizen nog even niet

-

Blijven wonen

John en Mathilde zitten tegenover elkaar aan de keukentafel. Het is tijd om de balans op te maken. Ze hebben samen afgesproken dat ze iedere maand € 750,- gaan sparen. 'Ok...' zegt John. 'De hamvraag is: zijn we binnen ons budget gebleven?'. Hij tikt allerlei bedragen in op het rekenmachine. Mathilde tikt met haar vingers op de tafel. 'Ik doe alsof ik het heel spannend vind, vandaar het trommelgeroffel.' zegt ze lachend. 'Noem je dat aritmische vingergetik tromgeroffel? Give me a break!' zegt John plagend. 'Lieverd, ik heb goed nieuws. We sparen deze maand meer dan we hadden afgesproken. Ik maak bij dezen € 810,- over naar onze spaarrekening!' zegt John enthousiast. Ze geven elkaar een high-five. 'Woohoo!' zingt Mathilde blij.

Het spaargeld gaan John en Mathilde gebruiken om extra af te lossen op hun hypotheek. Hun bovenwoning in Amsterdam wordt wat klein met twee opgroeiende zoons. De afgelopen tijd hebben ze de mogelijkheden onderzocht om groter te gaan wonen. Helaas bleek die stap voor hen nog niet mogelijk. Als ze hun bovenwoning verkopen, blijft er een restschuld over.

De schuld die overblijft als de waarde van uw woning lager is dan de hypotheek op het moment dat u de hypotheek moet terugbetalen, meestal bij verkoop van de woning.

Omdat Mathilde niet meer fulltime werkt, is hun gezamenlijk inkomen de laatste jaren niet gestegen. Dat bij elkaar opgeteld zorgt ervoor dat meefinancieren van de restschuld in een nieuwe hypotheek er nu nog niet in zit.

Nu sparen ze dus iedere maand extra, zodat ze ieder jaar meer van hun bestaande hypotheek kunnen aflossen. Op die manier zorgen ze ervoor dat een nieuw huis, misschien wel met een tuin, sneller tot de mogelijkheden gaat behoren.

Stel een vraag aan een adviseur

email facebook twitterVia e-mail
 Op Facebook
 Via Twitter

Verder praten over uw situatie


Bij grote financiële beslissingen is het fijn als iemand met verstand van zaken met u meedenkt. De adviseurs van ABN AMRO helpen u hier graag bij. Wij gaan samen met u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Hypotheekadvies? Bel op werkdagen van 8 tot 21 uur, zaterdag van 9 tot 17.30 uur.

0900 - 8670 (uitleg belkosten)

Extra aflossen op uw hypotheek?

Regel het nu eenvoudig via Internet Bankieren

Stel doet de afloscheck om te kijken of ze beter kunnen blijven sparen of extra aflossen op hun hypotheek

Wilt u extra aflossen op uw hypotheek? U regelt het nu direct via Internet Bankieren. Dat is net zo makkelijk als een overschrijving doen. Bovendien ziet u dan meteen wat uw nieuwe maandlasten zijn.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief