Naar de navigatie Naar de inhoud

Het moment van Chiel en Lea: kleiner wonen

Kleiner wonen

Lea bekijkt alle spullen die ze inpakt zorgvuldig. Er liggen zoveel herinneringen verstopt in dit huis. Zeven jaar was dit huis 'thuis' voor haar man, kinderen en voor haarzelf. Chiel, haar man, wilde al een tijd een mooi appartement kopen. Lea zelf wilde dat ook wel, maar pas als de kinderen de deur uit waren. Inmiddels is dat moment gekomen; de kinderen wonen op kamers.

De koop van het appartement was best een lastige beslissing, vooral op financieel vlak. De huizenprijzen zijn fors gedaald, dus het huis waarin ze woonden zou minder opleveren. Aan de andere kant; het appartement waar ze nu in gaan wonen is ook in waarde gedaald, dus de koopsom viel lager uit dan wanneer ze deze stap eerder hadden gezet. Daarnaast werd de hypotheek lager, door het lagere bedrag dat gefinancierd moest worden en doordat de rente laag staat. Een ander voordeel is de overdrachtsbelasting die nu 2% is in plaats van 6%. De voordelen wogen voor Chiel en Lea tegen de nadelen op; daarom besloten Lea en haar man dat dit hun moment was om kleiner te gaan wonen.

Het is alleen niet gemakkelijk om afscheid te nemen van het huis waar de kinderen van pubers in jongvolwassenen veranderden. Toch heeft Lea erg veel zin in de periode die nu aanbreekt. De oudste, Melanie, heeft al een paar jaar een vriendje. Wie weet komt er als ze klaar is met studeren een kleinkind. Voor het geval dat er echt een kleinkind komt, heeft Lea ervoor gezorgd dat het nieuwe appartement voldoende logeerkamers heeft. Ze kijkt nu al uit naar de herinneringen die zullen ontstaan in de nieuwe woning.

Stel een vraag aan een adviseur

email facebook twitter
 Op Facebook
 Via Twitter

Verder praten over uw situatie


Bij grote financiële beslissingen is het fijn als iemand met verstand van zaken met u meedenkt. De adviseurs van ABN AMRO helpen u hier graag bij. Wij gaan samen met u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Heeft u een vraag  
of wilt u contact met ons?

Service & Contact

Extra aflossen op uw hypotheek?

Zie direct uw nieuwe maandbedrag

Extra aflossen op uw hypotheek

Elk jaar mag u een deel van uw hypotheek zonder kosten aflossen. Regel het eenvoudig zelf in Internet Bankieren en zie meteen wat uw nieuwe maandbedrag wordt als u extra aflost.