Naar de navigatie Naar de inhoud

Hulp van ouders bij koop woning

Familiehypotheek

Wij helpen u met financiering en advies

Uw droomhuis gezien? Met de Familiehypotheek komt een nieuwe woning een stap dichterbij. Want wij bieden uw ouders de mogelijkheid u financieel te ondersteunen bij de koop. Zo kunt u toch uw droomhuis kopen met lagere maandlasten. Wat uw wensen ook zijn: wij helpen u graag met de oplossing die het beste bij u past.

Een mooi huis op Funda gezien en nu uw maximale hypotheek berekenen
 

De Familiehypotheek: per situatie de beste financiële ondersteuning

De Familiehypotheek is een verzameling van mogelijkheden die wij u bieden, waarbij ouders hun kinderen kunnen helpen bij de koop van hun droomhuis. Afhankelijk van de persoonlijke situatie en wensen helpen wij u bij het samenstellen van de handigste financiële ondersteuning. Dat kan op verschillende manieren:

 1. een eenmalige schenking door uw ouders voor de aankoop van uw huis;

 2. een lening bij uw ouders van maximaal 20% op wat u kunt lenen, via een maandelijkse schenking;

 3. uw ouders nemen de volledige hypotheek voor hun rekening;

 4. of een combinatie van de bovenstaande mogelijkheden.

In een persoonlijk gesprek adviseren wij u over de oplossing die het beste bij uw situatie past, en die ook fiscaal het gunstigst uitpakt.

 

1. Uw ouders schenken u eenmalig een bedrag.

Schenken uw ouders u een bedrag in één keer? Dan heeft u meer 'eigen geld'. U hoeft dan minder te lenen en u heeft lagere maandlasten. Bent u tussen de 18 en 40 jaar, dan mogen uw ouders u in 2016 eenmalig € 53.016,- belastingvrij schenken. U moet dat geld dan wel gebruiken voor:

 • de aankoop van een woning;

 • het aflossen van uw eigen woning;

 • het verbeteren of onderhouden van uw woning;

 • het afbetalen van de erfpachtcanon.

Op Prinsjesdag 2015 werd bekend gemaakt dat uw ouders vanaf 1 januari 2017 weer € 100.000,- belastingvrij kunnen schenken voor uw huis. Maar ook uw grootouders, ooms, tantes, vrienden of buurman kunnen dat dan doen.

 

2. Uw ouders lenen u een deel van het bedrag

Heeft u uw droomhuis gezien maar is uw inkomen te laag om de hypotheek rond te krijgen? Ook dan is dit een interessante mogelijkheid. U mag 20% extra lenen van uw ouders, bovenop het bedrag wat u met uw inkomen kunt lenen in een ABN AMRO-hypotheek. U leent dit extra bedrag bij uw ouders in de vorm van een hypotheek en uw ouders schenken u vervolgens de extra maandlasten.

Rekenvoorbeeld:
U ziet een huis voor € 240.000,- Maar u mag op basis van uw inkomen maximaal € 200.000,- lenen. Met de Familiehypotheek mogen uw ouders 20% extra hypotheek door een periodieke schenking verstrekken. Dit is in dit voorbeeld precies de ontbrekende € 40.000,-.

 

3. Uw ouders verstrekken u de hele hypotheek

Willen uw ouders zelf de gehele hypotheek aan u verstrekken? Ook dat kan. Wij geven uiteraard graag informatie over de wet- en regelgeving die daarbij komt kijken. En over andere zaken, zoals wat voor u een verantwoord leenbedrag is, wat een goede rente zou zijn en aan welke maandlasten u moet denken.

 

4. Een combinatie van de verschillende mogelijkheden

Meestal is er nog veel meer mogelijk dan u denkt. Daarom denken wij graag met u mee over de oplossing die bij uw wensen past. En waarmee u ook fiscaal het voordeligst uit bent.

 

Maak vrijblijvend een afspraak

Wilt u met hulp van uw familie een huis te kopen? En meer weten over de mogelijkheden? Dan kunt u altijd vrijblijvend een afspraak maken.

Hypotheekadvies? Bel op werkdagen van 8 tot 21 uur, zaterdag van 9 tot 17.30 uur.

0900 - 8670 (uitleg belkosten)

Extra aflossen op uw hypotheek?

Regel het nu eenvoudig via Internet Bankieren

Stel doet de afloscheck om te kijken of ze beter kunnen blijven sparen of extra aflossen op hun hypotheek

Wilt u extra aflossen op uw hypotheek? U regelt het nu direct via Internet Bankieren. Dat is net zo makkelijk als een overschrijving doen. Bovendien ziet u dan meteen wat uw nieuwe maandlasten zijn.

Blijf op de hoogte via

 • Volg ons via Facebook
 • Volg ons via Twitter
 • Volg ons via Linkedin
 • Volg ons via YouTube
 • Nieuwsbrief