Naar de navigatie Naar de inhoud

Tips om uw woning te verkopen

Zo maakt u uw woning aantrekkelijk voor kopers

Wilt u uw woning verkopen? Met deze 10 tips zorgt u dat uw woning klaar is voor de verkoop.

 

1. Kies een makelaar die bij u past

Het is belangrijk dat u de makelaar vertrouwt. Kies een makelaar die is aangesloten bij een vereniging voor makelaars. Bijvoorbeeld bij NVM of bij VBO. Dan weet u zeker dat deze makelaar zich houdt aan een aantal belangrijke spelregels. Informeer van tevoren wat u krijgt voor het afgesproken bedrag.

2. Controleer de informatie die kopers krijgen

Informeer vooraf op welke manier de makelaar reclame maakt voor uw woning. De informatie over uw woning moet interessant zijn en kloppen. Foto's mogen niet te oud zijn.

 

3. Zorg dat uw makelaar u niet vergeet

Bel uw makelaar ongeveer 1 keer per maand. Zo zorgt u dat hij blijft proberen om uw woning te verkopen.

4. Vraag advies van een verkoopstylist

Een verkoopstylist kan u helpen om uw woning klaar te maken voor de verkoop. Gemiddeld 70% van de woningen die zijn gerestyled, wordt binnen 3 maanden verkocht. Geeft u liever geen geld uit aan een verkoopstylist? U kunt ook zelf zorgen dat uw huis aantrekkelijk is met tips 5 t/m 9.

 

5. Laat ruimtes groter lijken

Kopers willen graag een ruim huis. Een kamer lijkt kleiner als er veel meubels staan. Haal meubels weg en zet ze zo neer dat de ruimte zo groot mogelijk lijkt. Zorg dat elke kamer zijn eigen functie heeft. Zet dus geen strijkplank neer in de studeerkamer.

6. Zorg dat uw woning netjes is

Geef kopers een goede indruk van uw woning. Ruim uw woning goed op. Haal ook persoonlijke spullen zoals vakantiesouvenirs en fotolijstjes weg.

 

7. Pak achterstallig onderhoud aan

Doe een aantal klusjes om kopers een goede indruk te geven. Denk hierbij aan het witten van muren, vastzetten van loszittende plinten of een lekkende kraan repareren. Zo is uw woning aantrekkelijk voor kopers zonder dat het veel kost.

8. Zorg voor een nette tuin

Een verzorgde tuin zorgt dat uw huis goed overkomt. Heeft u lang niets aan uw tuin gedaan? Maak de tuin netjes. En blijf de tuin onderhouden zolang uw huis te koop staat.

 

9. Laat uw woning ingericht óf juist helemaal leeg

Woont u niet meer in de woning? Zorg dan dat de woning helemaal leeg is. Of zorg dat het eruitziet alsof er iemand woont. Het geeft geen goede indruk als hier en daar meubels of spullen staan.

10. Geef kopers de ruimte

Kijkers naar uw woning moeten de kans krijgen om hun mening te geven. Daarom is het beter als u niet thuis bent als de makelaar komt met kijkers. Doet u de verkoop zelf? Probeer niet te reageren op de mening van de koper.

Stel een vraag aan een adviseur

email facebook twitterVia e-mail
 Op Facebook
 Via Twitter

Verder praten over uw situatie


Bij grote financiële beslissingen is het fijn als iemand met verstand van zaken met u meedenkt. De adviseurs van ABN AMRO helpen u hier graag bij. Wij gaan samen met u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Hypotheekadvies? Bel op werkdagen van 8 tot 21 uur, zaterdag van 9 tot 17.30 uur.

0900 - 8670 (uitleg belkosten)

Extra aflossen op uw hypotheek?

Regel het nu eenvoudig via Internet Bankieren

Stel doet de afloscheck om te kijken of ze beter kunnen blijven sparen of extra aflossen op hun hypotheek

Wilt u extra aflossen op uw hypotheek? U regelt het nu direct via Internet Bankieren. Dat is net zo makkelijk als een overschrijving doen. Bovendien ziet u dan meteen wat uw nieuwe maandlasten zijn.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief