Naar de navigatie Naar de inhoud

Uw huis aantrekkelijk maken voor kopers

Investeer om uw huis te verkopen

Verkoopt uw huis niet? U kunt dan zakken met uw prijs. Maar u kunt ook investeren in uw huis, zodat het aantrekkelijker wordt voor kopers. En meer waard wordt. De positieve werking van de appeltaartgeur kennen we natuurlijk allemaal, maar welke investeringen leveren echt wat op?

Wat werkt niet?

Investeren in uw huis heeft pas zin als uw huis hierdoor echt interessanter wordt. En dat is zeker niet altijd het geval met nieuwe keuken, badkamer of tuin. Want als u iets mooi vindt, wil dat niet zeggen dat de koper dat ook vindt. Vaak wil hij alsnog een andere keuken. Of een compleet andere tuin. Dan zal hij niet meer willen betalen dan voor uw investering.

Onderhoud uw huis goed

Wel goed is om uw huis een opknapbeurt te geven. Een goed onderhouden huis verkoopt meestal beter dan een huis in een slechte staat. Schilder uw hele huis, binnen en buiten. Of laat dit doen. Plaats nieuwe kozijnen als deze rot zijn. Zet de loszittende plinten vast. Repareer de kranen. Vervang de vieze handgrepen van de keukenkastjes. Maak de tuin netjes. Door te investeren maakt u uw huis veel aantrekkelijker. Maar uw huis wordt er niet meer waard van.

Investeer in zonnepanelen

Uw huis wordt wel meer waard als u in zonnepanelen investeert. Uit onderzoek van de Technische Universiteit Eindhoven blijkt dat uw huis dan meer gewild en meer waard wordt. Als u bijvoorbeeld 6 zonnepanelen plaatst van in totaal € 3.500,-, stijgt uw huis gemiddeld € 7.000,- in waarde. Bovendien zijn zonnepanelen voordelig te financieren en vaak krijgt u nog subsidie ook.

Tips

Met investeren alleen bent u er nog niet. U zult nog meer moeten doen. Zorg dat uw huis goed onderhouden is. Ga bijvoorbeeld bewust om met licht. Licht bepaalt sfeer, maakt ruimtelijk (of juist niet) en kan zelfs bijdragen aan uw gemoedstoestand. En misschien nog wel belangrijker: al die voordelen gelden niet alleen voor u, maar ook voor potentiële kopers. Wat moet u vooral niet doen? Uw huis versieren! 11% van de Nederlanders versiert hun huis tijdens voetbalwedstrijden, verjaardagen of de kerstperiode. U ook? Dat werkt niet in uw voordeel als u uw huis wilt verkopen. Het kan potentiële kopers zelfs afschrikken. Het aangezicht van uw huis wordt door al die versieringen minder goed zichtbaar en verbergt misschien wel die mooie jaren '30-gevel waar de potentiële kopers zo in geïnteresseerd waren.

Stel een vraag aan een adviseur

email facebook twitterVia e-mail
 Op Facebook
 Via Twitter

Verder praten over uw situatie


Bij grote financiële beslissingen is het fijn als iemand met verstand van zaken met u meedenkt. De adviseurs van ABN AMRO helpen u hier graag bij. Wij gaan samen met u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Hypotheekadvies? Bel op werkdagen van 8 tot 21 uur, zaterdag van 9 tot 17.30 uur.

0900 - 8670 (uitleg belkosten)

Extra aflossen op uw hypotheek?

Regel het nu eenvoudig via Internet Bankieren

Stel doet de afloscheck om te kijken of ze beter kunnen blijven sparen of extra aflossen op hun hypotheek

Wilt u extra aflossen op uw hypotheek? U regelt het nu direct via Internet Bankieren. Dat is net zo makkelijk als een overschrijving doen. Bovendien ziet u dan meteen wat uw nieuwe maandlasten zijn.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief