Naar de navigatie Naar de inhoud

Hoe zet u uw huis in de schijnwerpers?

Maaike Tienkamp van IEXGeld.nl geeft tips

Er zijn veel eenvoudige manieren om uw huis onder de aandacht van potentiële kopers te brengen. Maaike Tienkamp van IEXGeld.nl noemt er 4.

1. Deel uw huis op social media

Gebruik social media om de woning te promoten. 'En deel dan niet alleen maar de link naar uw Funda-profiel of eigen website, maar schrijf er een goede tekst bij. Noem bijvoorbeeld iets wat uw huis uniek maakt, zoals glas-in-loodramen. Dat nodigt veel meer uit.' vertelt Tienkamp. 'En houd het niet bij één update. Deel af en toe iets leuks. Laat in de zomer eens zien hoe leuk het in uw tuin is. Of plaats een video met rondleiding.' Zorg wel dat u niet teveel updates plaatst, want anders gaan vrienden zich hier misschien aan ergeren.

2. Flyer in uw wijk

De tip hierboven is eenvoudig uit te voeren vanachter uw beeldscherm. Maar durft u het ook aan om de straat op te gaan en uw huis daar met anderen te 'delen'? Tienkamp: 'U kunt flyers in brievenbussen stoppen of aan voorbijgangers geven. Met een beetje geluk is een buurtbewoner geïnteresseerd in een groter of juist kleiner huis in de wijk. Of misschien kent hij iemand die er erg graag wil komen wonen.'

3. Doe mee aan een open dag (of organiseer er zelf één)

Makelaarsvereniging NVM organiseert regelmatig een Open huizen dag. Ook de Open huizen route is bekend. Zo zijn er meer initiatieven. 'Als u er aan meedoet kunnen potentiële kopers uw huis zonder afspraak komen bezichtigen. Erg laagdrempelig,' vertelt Tienkamp. 'U kunt natuurlijk ook zelf een keer een open dag organiseren.' Houd er wel rekening mee dat u voor gastvrouw of -heer moet spelen en dat u uw huis goed moet presenteren. Zorg er dus voor dat u goed bent voorbereid.

4. Reik een beloning uit

Het is misschien niet het eerste waar u aan denkt: een beloning uitreiken. Maar het werkt misschien wel. 'Want het kan de mensen in uw omgeving stimuleren om (nog harder) hun best voor u te doen,' zegt Tienkamp. Bent u bereid de portemonnee te trekken? Vermeld dit dan in uw social mediaberichten en op uw flyer. Dat trekt de aandacht.

Stel een vraag aan een adviseur

email facebook twitterVia e-mail
 Op Facebook
 Via Twitter

Verder praten over uw situatie


Bij grote financiële beslissingen is het fijn als iemand met verstand van zaken met u meedenkt. De adviseurs van ABN AMRO helpen u hier graag bij. Wij gaan samen met u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Hypotheekadvies? Bel op werkdagen van 8 tot 21 uur, zaterdag van 9 tot 17.30 uur.

0900 - 8670 (uitleg belkosten)

Extra aflossen op uw hypotheek?

Regel het nu eenvoudig via Internet Bankieren

Stel doet de afloscheck om te kijken of ze beter kunnen blijven sparen of extra aflossen op hun hypotheek

Wilt u extra aflossen op uw hypotheek? U regelt het nu direct via Internet Bankieren. Dat is net zo makkelijk als een overschrijving doen. Bovendien ziet u dan meteen wat uw nieuwe maandlasten zijn.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief