Naar de navigatie Naar de inhoud

Hoe verkoopt u uw huis?

Tips van Philip Koene van Huysshop

In Nederland staan  momenteel veel huizen te koop. Alleen via Funda al meer dan 239.000. Hoe zorgt u ervoor dat u uw huis verkoopt? 5 tips van Philip Koene, directeur van Huysshop, een van de grootste internetmakelaars van Nederland en nummer 7 in de top 100 Makelaardij van het Vastgoed magazine.

5 tips

Als u uw huis wilt verkopen, moet u dat meteen goed aanpakken. Koene: 'De eerste 2 maanden zijn cruciaal voor verkopers. Dan moet u de grootste belangstelling zien te krijgen van kopers.' Dit doet u  door goede marketing, een realistische vraagprijs en de juiste voorbereiding. Lees de 5 tips van Koene:

1. Maak een goede indruk op internet

'Een bord in de tuin is al lang niet meer voldoende', aldus Koene. Wilt u uw huis verkopen, dan moet het op internet staan. Maar dan wel goed. 'Met prettig leesbare teksten, goede foto's en plattegronden. Dit nodigt uit tot een bezichtiging.'

2. Vraag een realistische prijs

Als u uw huis net voor de crisis hebt gekocht, is deze misschien wel 19% in waarde gedaald. Hoe lastig het ook is, van deze huidige marktprijs  moet u uitgaan als u uw huis weer wilt verkopen. Anders raakt u uw huis niet kwijt. Koene: 'Wat de marktwaarde is, kunt u makkelijk zelf bepalen.'  Er zijn veel bronnen die u een indicatie kunnen geven over de marktwaarde. Zoals het Kadaster. 'Maar ook onze makelaars adviseren u graag.'

3. Doe de bezichtiging zelf

Komt er een geïnteresseerde uw huis bekijken? Bij verkoop via een internetmakelaar doet u de bezichtiging zelf. 'Dat is leuk om te doen', weet Koene, 'u kent uw huis beter dan wie dan ook. Beter dan de makelaar'. Maar het is wel belangrijk dat u de bezichtiging serieus neemt. 

4. Laat zien dat u goed voor uw huis zorgt

Voor mogelijke kopers is de afwerking en de sfeer van het huis heel belangrijk. 'Zij moeten proeven dat u goed voor uw huis heeft  gezorgd.' Zodra u uw huis te koop zet, moet u er voor zorgen dat het huis er netjes uitziet en alles werkt. Maak de deurklink die los zit vast. Verwijder verfspatten. En maai het gras.

5. Organiseer zelf een open huis

Voor een open huis hoeft u niet te wachten tot de Open Huizen Dag. Via Funda kunt u gratis een open huis organiseren voor uw eigen woning . 'Bezoekers kunnen zonder afspraak binnenlopen', aldus Koene, 'dat werkt heel laagdrempelig.'

Stel een vraag aan een adviseur

email facebook twitterVia e-mail
 Op Facebook
 Via Twitter

Verder praten over uw situatie


Bij grote financiële beslissingen is het fijn als iemand met verstand van zaken met u meedenkt. De adviseurs van ABN AMRO helpen u hier graag bij. Wij gaan samen met u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Hypotheekadvies? Bel op werkdagen van 8 tot 21 uur, zaterdag van 9 tot 17.30 uur.

0900 - 8670 (uitleg belkosten)

Extra aflossen op uw hypotheek?

Regel het nu eenvoudig via Internet Bankieren

Stel doet de afloscheck om te kijken of ze beter kunnen blijven sparen of extra aflossen op hun hypotheek

Wilt u extra aflossen op uw hypotheek? U regelt het nu direct via Internet Bankieren. Dat is net zo makkelijk als een overschrijving doen. Bovendien ziet u dan meteen wat uw nieuwe maandlasten zijn.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief