Naar de navigatie Naar de inhoud

Een goed moment om je huis te verkopen

Ouders en kind kijken op hun iPad naar huizen

Ook bij kopers groeit het vertrouwen

De huidige woningmarkt wordt een kopersmarkt genoemd, maar ook bij verkopers groeit het vertrouwen. Steeds meer woningbezitters denken dat het nu een goed moment is om hun huis te verkopen. Momenteel denkt  26%   dat. Dit blijkt uit de Woonkamer Monitor, een kwartaalonderzoek van de ABN AMRO onder ruim 1.000 huishoudens. Voor dit toenemende vertrouwen bij woningbezitters zijn een aantal verklaringen.

Marktontwikkelingen

Het aantal woningverkopen stijgt erg hard. In vergelijking met 2013 zijn er in de eerste 8 maanden van 2014 40% meer woningen verkocht. Ook worden woningen weer sneller verkocht. Deze ontwikkelingen geven de woningbezitters het vertrouwen dat ook zij hun huis nu makkelijk kunnen verkopen.

Ideaal verkoopmoment voor doorstromers

Daarnaast zijn de huizenprijzen aan het stijgen. De gemiddelde verkoopprijs van een woning steeg in het tweede kwartaal van 2014 2,3%, en maar liefst 4,6% in vergelijking met 2013. Mensen die groter willen gaan wonen realiseren zich dat hun nieuwe huis sneller duurder wordt dan hun huidige woning. Hoe langer zij wachten, hoe groter de kans op 'verlies'. Deze mensen zullen dit snel een goed moment vinden om hun huis in de verkoop te zetten.

Veel vraag

Ondanks dat de huidige markt een kopersmarkt genoemd wordt met veel aanbod van huizen, is ook de vraag groot. "Er is de afgelopen jaren een stuwmeer van potentiële kopers ontstaan. Die groep heeft lang gewacht, maar op een zeker moment komt er een omslagpunt en happen ze toe", zei Johan Conijn, Hoogleraar Woningmarkt aan de Universiteit van Amsterdam, al begin dit jaar. Door de stijgende huizenprijzen en de lage rente, lijkt dat omslagpunt nu bereikt. Huizen die nu in de verkoop gaan, kunnen nog meeliften op dit 'stuwmeer'.

Stel een vraag aan een adviseur

email facebook twitterVia e-mail
 Op Facebook
 Via Twitter

Verder praten over uw situatie


Bij grote financiële beslissingen is het fijn als iemand met verstand van zaken met u meedenkt. De adviseurs van ABN AMRO helpen u hier graag bij. Wij gaan samen met u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Extra aflossen op uw hypotheek?

Regel het nu eenvoudig via Internet Bankieren

Stel doet de afloscheck om te kijken of ze beter kunnen blijven sparen of extra aflossen op hun hypotheek

Wilt u extra aflossen op uw hypotheek? U regelt het nu direct via Internet Bankieren. Dat is net zo makkelijk als een overschrijving doen. Bovendien ziet u dan meteen wat uw nieuwe maandlasten zijn.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief