Naar de navigatie Naar de inhoud

De financiële waarde van uw woning

Moeder leest voor aan dochter in modern huis

Bent u realistisch over de waarde van uw woning?

Een fijn huis is veel waard. Zeker als dat huis u het heerlijke gevoel van 'thuis' geeft. Maar schat u uw huis eigenlijk wel op de juiste waarde? Veel Nederlanders zijn namelijk te positief over de financiële waarde van hun woning. Maar liefst driekwart van de woningbezitters denkt dat hun woning meer waard is dan in werkelijkheid het geval is.

Een ruime meerderheid (89%) van de huiseigenaren zegt op de hoogte te zijn van de huidige marktwaarde van de eigen woning. Dat blijkt uit de Woonkamer Monitor van ABN AMRO. Twee derde van de huiseigenaren geeft daarbij aan overwaarde te hebben.

Tegelijkertijd blijkt uit onderzoek van de Nederlandsche Bank (DNB) dat Nederlanders veel te optimistisch zijn over de waarde van hun woning.

Overschatting van de woningwaarde

Sinds 2008 zijn de huizenprijzen flink gedaald. Toch denken veel mensen dat de waarde van hun woning niet is verminderd. Verder is het opvallend dat huizenbezitters hun eigen woning meer waard vinden dan de gemiddelde woning in hun straat. We blijken met z'n allen dus erg verknocht aan ons eigen huis.

Te hoge vraagprijs

Maar realistisch zijn over de waarde van uw woning is wel degelijk belangrijk, zeker als u uw huis wilt verkopen. Als u de waarde van uw huis te rooskleurig inschat, dan loopt u het gevaar om bij de verkoop van uw woning te lang vast te houden aan een te hoge vraagprijs. Hierdoor worden potentiële kopers afgeschrikt.

Stel een vraag aan een adviseur

email facebook twitter Via bankmail
 Op Facebook
 Via Twitter

Verder praten over uw situatie


Bij grote financiële beslissingen is het fijn als iemand met verstand van zaken met u meedenkt. De adviseurs van ABN AMRO helpen u hier graag bij. Wij gaan samen met u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Hypotheekadvies? Bel op werkdagen van 8 tot 21 uur, zaterdag van 9 tot 17.30 uur.

0900 - 8670 (uitleg belkosten)

Extra aflossen op uw hypotheek?

Zie direct uw nieuwe maandbedrag

Extra aflossen op uw hypotheek

Elk jaar mag u een deel van uw hypotheek zonder kosten aflossen. Regel het eenvoudig zelf in Internet Bankieren en zie meteen wat uw nieuwe maandbedrag wordt als u extra aflost. 

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief