Naar de navigatie Naar de inhoud

Uw huis: 5 tips voor veilige feestdagen

Moeder met jonge kinderen bij het haardvuur, de verlichte kerstboom en brandende kaarsen

Voorkom onveilige situaties rond uw huis

Tijdens de feestdagen draait het vooral om gezelligheid. Toch is het goed om ook even stil te staan bij enkele onveilige situaties. Vooral in de periode rond kerst en oud en nieuw kunnen deze situaties ontstaan. 

Een verlichte kerstboom ziet er prachtig uit, maar kan bij kortsluiting in brand vliegen. En tijdens oud en nieuw zorgt vuurwerk jaarlijks voor gemiddeld 9 miljoen euro aan schade. Daarom nog even een aantal tips op een rijtje.

1. Verklein de risico's op brand

Koop brandveilige kerstverlichting en schakel de lampjes 's nachts uit.

2. Plaats niets op sociale media

Bent u lekker aan het dineren bij familie of viert u de jaarwisseling bij vrienden? Zet dit dan niet op Facebook of Twitter. U weet tenslotte nooit wie er meeleest.

3. Geef inbrekers geen kans

Help inbrekers niet met handige opstapjes zoals ladders en vuilnisbakken. Gaat u weg? Doe de deur dan altijd op slot. Ook al bent u maar een paar minuten op pad.

4. Koop op een veilige website

Rond de feestdagen wordt er veel meer dan normaal online gewinkeld. Cybercriminelen spelen hierop in met frauduleuze websites. Let daarom goed op het hangslotje in de adresbalk van uw browser. Een gesloten hangslotje betekent dat u op een veilige website koopt.

5. Voorkom vuurwerkschade

Voorkom vuurwerkschade door uw brievenbus tijdelijk af te plakken. Zo kunnen grappenmakers er geen vuurpijlen in stoppen. 

Stel een vraag aan een adviseur

email facebook twitter
 Op Facebook
 Via Twitter

Verder praten over uw situatie


Bij grote financiële beslissingen is het fijn als iemand met verstand van zaken met u meedenkt. De adviseurs van ABN AMRO helpen u hier graag bij. Wij gaan samen met u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Extra aflossen op uw hypotheek?

Zie direct uw nieuwe maandbedrag

Extra aflossen op uw hypotheek

Elk jaar mag u een deel van uw hypotheek zonder kosten aflossen. Regel het eenvoudig zelf in Internet Bankieren en zie meteen wat uw nieuwe maandbedrag wordt als u extra aflost.