Naar de navigatie Naar de inhoud

Volgend huis kopen

Een vrijblijvend oriëntatiegesprek kan altijd

Heeft u een ander huis gezien en denkt u na over verhuizen? De afgelopen jaren is het een en ander veranderd op de woningmarkt. Lees hier meer over uw bestaande hypotheek en de huidige huizenmarkt. Oriënteer u goed. Heeft u daarna vragen of wilt u een persoonlijk gesprek? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Hoeveel kan ik lenen?

Meestal begint de zoektocht naar een nieuwe woning met de vraag: 'Hoeveel kan ik lenen?'. Met het beantwoorden van een paar vragen krijgt u meteen een duidelijke indicatie.

Bereken uw maandlasten

Vrouw gebruikt de tool om de maximale hypotheek te berekenen

Wilt u weten wat u kunt lenen op basis van uw huidige inkomen? Bereken dan direct uw maximale hypotheek. Heeft u al een huis op het oog? Dan krijgt u een inschatting van uw maandlasten.

Hoe werkt persoonlijk hypotheekadvies?

Iedere situatie is uniek en dat ziet u terug in uw hypotheek. Onze specialisten adviseren u daar graag over.

Hypotheekadvies

Stel krijgt advies van hypotheekadviseur

Misschien heeft u ervaring met hypotheken en doet u het liever zelf. U moet dan wel goed geïnformeerd zijn. Kom eens langs om te praten. Het eerste oriëntatiegesprek is gratis en vrijblijvend.

Welke hypotheekvormen en rentes zijn er?

Het kiezen van de juiste hypotheek is een belangrijk proces. Het is daarom goed om te weten welke hypotheekvormen en bijbehorende rente er zijn. Bereid u alvast goed voor.

Onze rentes en hypotheekvormen

Bakstenen huisje in het gras

Welke hypotheekvorm het beste bij uw persoonlijke situatie past, hangt af van veel factoren. Bekijk onze hypotheekvormen en de hypotheekrentes voor uw volgend huis.

Uw hypotheek meenemen als u gaat verhuizen?

Gaat u verhuizen en wilt u uw huidige hypotheek meenemen? Bijvoorbeeld omdat u nu een lage rente heeft? Of gunstige fiscale voorwaarden? In sommige gevallen kunt u uw hypotheek meenemen naar uw nieuwe woning. Of dit verstandig is hangt af van de voorwaarden van uw huidige hypotheek, of u overwaarde heeft en of u een overbruggingslening nodig heeft.

Is de actuele rente lager?

U hoeft uw hypotheek natuurlijk niet mee te nemen. Gaat u verhuizen en is de rente op dat moment lager? Dan kunt u een nieuwe hypotheek afsluiten en zo profiteren van de lagere rente.

Is uw hypotheekrente lager?

Is uw hypotheekrente lager dan de actuele hypotheekrente op het moment dat u verhuist? Dan neemt u uw lagere rente mee. Let wel, dit percentage geldt voor de resterende looptijd van de rentevaste periode van uw oude hypotheek.

Restschuld of overwaarde

Heeft u een restschuld omdat de waarde van uw huidige woning lager is dan uw hypotheek? Of heeft u juist overwaarde omdat bijvoorbeeld uw huis meer waard is geworden?

Overbruggingslening

Al een nieuw huis gezien maar uw oude huis nog niet verkocht? Dan is een overbruggingslening misschien wat voor u. Daarmee voorkomt u dubbele woonlasten en kunt u alvast uw overwaarde gebruiken. En u heeft 2 jaar de tijd om uw oude woning te verkopen.

Uw huidige hypotheek

Heeft u al een hypotheek bij ABN AMRO? Bekijk dan de waarde binnen Internet Bankieren.

Hulp nodig bij verhuizen en verkopen?

U heeft een koophuis dat u nog moet verkopen en u bent op zoek naar een andere woning? Dan kunnen onze Huizenkijker app en Taxatieservice goed van pas komen. 

Stappenplan hypotheek

U bent op zoek naar uw volgende huis. Misschien heeft u al een woning op het oog. Dan is het handig om alle vervolgstappen op een rijtje te hebben. Bekijk het stappenplan en lees wat u moet doen.

Huis bezichtigen

Man bekijkt Huizenkijker app op zijn mobiel

Gaat u een woning bezichtigen? Dan is de gratis Huizenkijker app erg handig voor u. De app geeft u beter inzicht in de woning die u bezichtigt.

Huis laten taxeren

Als u een hypotheek afsluit heeft u een taxatierapport nodig. Als u kiest voor onze Taxatieservice weet u zeker dat het rapport aan onze eisen voldoet. Maar natuurlijk kunt u ook zelf uw taxatierapport regelen.

Juist verzekerd?

Is uw persoonlijke situatie veranderd? Mogelijk zijn uw verzekeringen dan niet meer toereikend en is de dekking onvoldoende. Bekijk regelmatig uw verzekeringen.

Tips en ervaringen van anderen lezen?

Twijfelt u nog wat voor u het beste is? De tips en ervaringen van andere consumenten helpen u dan misschien verder. Ook hebben we nog nuttige artikelen over wonen voor u.

De Woningmarktmonitor

Wat past het beste bij uw situatie: verhuizen of in uw huidige woning blijven wonen? Lees de mening van anderen in de Woningmarktmonitor.

Vragen en antwoorden

Als u een koopwoning heeft, komen er veel vragen op u af. Wij hebben de meest voorkomende vragen en antwoorden voor u op een rij gezet.

Een vrijblijvend oriëntatiegesprek

Wilt u graag in gesprek over uw mogelijkheden? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek. Vul het afspraakformulier in en een adviseur neemt contact met u op om een afspraak te maken.

Extra aflossen op uw hypotheek?

Regel het nu eenvoudig via Internet Bankieren

Stel doet de afloscheck om te kijken of ze beter kunnen blijven sparen of extra aflossen op hun hypotheek

Wilt u extra aflossen op uw hypotheek? U regelt het nu direct via Internet Bankieren. Dat is net zo makkelijk als een overschrijving doen. Bovendien ziet u dan meteen wat uw nieuwe maandlasten zijn.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief