Naar de navigatie Naar de inhoud

Handige checklist

-

Duidelijk overzicht van al uw financiële zaken

Wat is verstandig om te regelen als u samenwoont of gaat samenwonen? Met onze checklist heeft u een duidelijk overzicht van alle financiële zaken. Toch fijn als u alle financiën op een rijtje heeft.

 

Gaat alles goed?

U woont samen en gaat ervan uit dat alles goed gaat. Toch is het goed om afspraken te maken over de gezamenlijke kosten en wie wat betaalt. U kunt een gezamenlijke bankrekening openen, dat geeft inzicht en overzicht. Denk ook aan dubbele verzekeringen of abonnementen.
En vergeet de belastingen niet.

Samenlevingscontract: prettig idee

Soms kan het wat minder gaan. Dan is het handig om terug te vallen op de de afspraken die u gemaakt heeft. Dat scheelt een hoop gedoe en ergernis. Wist u dat u allerlei afspraken kunt maken over geld, eigendommen, de woning, erfenis, nabestaandenpensioen en alimentatie? Dit doet u door het opstellen van een samenlevingscontract of een samenwonerstestament.

 

Handige checklist

Er is niets automatisch geregeld als u samenwoont. Daarom heeft ABN AMRO een handige checklist gemaakt zodat u niets over het hoofd ziet.

Extra aflossen op uw hypotheek?

Regel het nu eenvoudig via Internet Bankieren

Stel doet de afloscheck om te kijken of ze beter kunnen blijven sparen of extra aflossen op hun hypotheek

Wilt u extra aflossen op uw hypotheek? U regelt het nu direct via Internet Bankieren. Dat is net zo makkelijk als een overschrijving doen. Bovendien ziet u dan meteen wat uw nieuwe maandlasten zijn.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief