Naar de navigatie Naar de inhoud

Financiële risico's

Zet uw financiën op een rijtje

Wat moet ik regelen nu ik geen werk heb? Het verliezen van een baan is een ingrijpende gebeurtenis. Niet alleen heeft dit emotionele en sociale gevolgen. Ook financieel wordt u vaak hard getroffen. U kunt er meer op achteruitgaan dan u had verwacht.

Bent u werkloos?

Als u uw baan verliest, doet u er goed aan om zo snel mogelijk uw financiën op een rij te zetten. Want het is belangrijk dat u snel weet wat uw nieuwe inkomen wordt en voor hoe lang. De duur van uw WW-uitkering hangt af van uw arbeidsverleden. Op de
website van de UWV kunt u uitrekenen hoe hoog uw WW-uitkering is en hoe lang u WW krijgt. Krijgt u een ontslagvergoeding? Dan heeft u een aantal mogelijkheden om die te besteden.

Wat als u arbeidsongeschikt raakt?

Bij arbeidsongeschiktheid kunt u er flink in inkomen op achteruit gaan. Iemand kan arbeidsongeschikt worden als hij/zij voor lange tijd ziek is of na een ongeval. De duur van de ziekte-uitkering is afhankelijk van iemands arbeidsverleden en de mate van arbeidsongeschiktheid. Ook bij arbeidsongeschiktheid is het belangrijk dat u snel weet hoe hoog uw nieuwe inkomen is en hoe lang u daar recht op heeft.


Als uw inkomenspositie wijzigt, komt u misschien in aanmerking komt voor toeslagen van de Belastingdienst (zoals huur-, zorg- of kindertoeslag). Daarnaast bieden ook verschillende gemeenten inkomensondersteunende regelingen. Op www.toeslagen.nl of www.berekenuwrecht.nl controleert u of u voor een toeslag in aanmerking komt.


U beschermt uw inkomsten met een verzekering die uitkeert bij arbeidsongeschiktheid. Ook is het mogelijk om u aanvullend te verzekeren tegen werkloosheid.

Uit elkaar gaan of scheiden

Als u te maken krijgt met een scheiding, komt er veel op u af. Zo moet u veel regelen als u en uw partner uit elkaar gaan. ABN AMRO helpt u graag op weg naar een nieuwe start.

Extra aflossen op uw hypotheek?

Regel het nu eenvoudig via Internet Bankieren

Stel doet de afloscheck om te kijken of ze beter kunnen blijven sparen of extra aflossen op hun hypotheek

Wilt u extra aflossen op uw hypotheek? U regelt het nu direct via Internet Bankieren. Dat is net zo makkelijk als een overschrijving doen. Bovendien ziet u dan meteen wat uw nieuwe maandlasten zijn.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief