Naar de navigatie Naar de inhoud

Heeft uw woning overwaarde?

Situaties waarin uw woning overwaarde heeft

Veel mensen denken dat overwaarde de winst is na verkoop van de woning. Dat klopt maar gedeeltelijk. Er zijn ook andere situaties waarin u overwaarde kunt hebben.

 

Uw woning is meer waard geworden

Woningen stijgen vaak in waarde in de loop van de tijd. Door de economische crisis is de waardestijging de afgelopen jaren afgenomen. Maar misschien heeft u op het juiste moment gekocht of verkocht en brengt uw woning meer op. De verkoopprijs van uw woning is dan hoger dan het bedrag dat u geleend heeft. Kortom, u heeft overwaarde.

Overwaarde door extra terugbetalen

Heeft u al een deel van uw lening terugbetaald? Het kan zijn dat de waarde van uw woning groter is dan uw lening. Is dat het geval? Dan heeft u overwaarde.

 

Eigen geld in de woning gestoken

Heeft u eigen geld dat u wilt gebruiken om de woning te kopen? In dat geval hoeft u minder geld te lenen. U neemt dan een lagere hypotheek bij het afsluiten. Het kan zijn dat de waarde van uw woning groter is dan uw lening. U heeft dan al vanaf het begin overwaarde.

Overwaarde van de woning waar u woont

Wilt u de overwaarde van de woning waar u woont gebruiken? Dat kan op 3 manieren.

 

Overwaarde van een woning die is verkocht

Overwaarde na verkoop van de woning moet u gebruiken voor de aankoop van een nieuwe woning. Doet u dit niet? Dan heeft dit gevolgen voor de belasting die u betaalt. Dit is de bijleenregeling.

Hypotheekadvies? Bel op werkdagen van 8 tot 21 uur, zaterdag van 9 tot 17.30 uur.

0900 - 8670 (uitleg belkosten)

Extra aflossen op uw hypotheek?

Regel het nu eenvoudig via Internet Bankieren

Stel doet de afloscheck om te kijken of ze beter kunnen blijven sparen of extra aflossen op hun hypotheek

Wilt u extra aflossen op uw hypotheek? U regelt het nu direct via Internet Bankieren. Dat is net zo makkelijk als een overschrijving doen. Bovendien ziet u dan meteen wat uw nieuwe maandlasten zijn.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief