Naar de navigatie Naar de inhoud

Geld lenen van familie of vrienden

Geld lenen van familie, vrienden of bekenden voor uw woning

U heeft een woning gezien die u graag zou willen kopen. U kunt een onderhandse lening aangaan naast de lening die u bij de bank afsluit. Het één sluit het ander niet uit. Heeft u bijvoorbeeld ouders die u kunnen en willen helpen? Bekijk samen of u geld kunt lenen. Een adviseur van ABN AMRO kijkt graag met u wat mogelijk is. Daarbij letten we erop dat uw maandlasten niet te hoog worden.

 

Zo werkt het

U leent geld van uw ouders of andere familieleden. Het geleende bedrag betaalt u terug. Ook betaalt u rente over het geleende bedrag. De Belastingdienst heeft hier regels voor.

Hoeveel mag u onderhands lenen?

Als u geld leent om een woning te kopen, berekent de adviseur hoeveel u kunt lenen. Hij bekijkt hoeveel u elke maand terug moet betalen en hoeveel rente u betaalt. Wilt u onderhands lenen? Dan neemt de adviseur de maandlasten mee in de berekening van uw maximale hypotheek. U kunt tot 20% van uw maximale hypotheek onderhands lenen.

 

Voordeel voor de lener

U kunt uw droomhuis kopen of verbouwen. En uw maandlasten kunnen lager zijn.

Denk na voordat u geld leent

Leent u geld van een familielid of vriend? Financiële verplichtingen kunnen de relatie verstoren. Denk dus goed na en praat hierover met elkaar. En leg de afspraken over het lenen vast in een contract.

 

Tip: uw ouders kunnen ook schenken

Willen uw ouders u graag helpen bij het kopen van een woning? En hebben ze geld dat ze daarvoor kunnen gebruiken? Ze kunnen u ook een bedrag schenken. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden.

Lenen van andere familieleden

Heeft u andere familieleden van wie u geld kunt lenen? Bij ABN AMRO mag u een onderhandse lening van familie in de 1e of 2e graad gebruiken voor uw woning. Naast ouders zijn dat broers, zussen, opa's en oma's.

Heeft u een vraag  
of wilt u contact met ons?

Service & Contact

Extra aflossen op uw hypotheek?

Zie direct uw nieuwe maandbedrag

Extra aflossen op uw hypotheek

Elk jaar mag u een deel van uw hypotheek zonder kosten aflossen. Regel het eenvoudig zelf in Internet Bankieren en zie meteen wat uw nieuwe maandbedrag wordt als u extra aflost.