Naar de navigatie Naar de inhoud

Hypotheek meenemen bij een verhuizing

Een mooi huis op Funda gezien en nu uw maximale hypotheek berekenen

Verhuizen naar een ander koophuis

Wilt u verhuizen naar een ander koophuis? Bijvoorbeeld omdat u groter wilt wonen? Dan heeft u waarschijnlijk andere vragen dan iemand die voor het eerst een huis koopt. Zo heeft u bijvoorbeeld al een hypotheek. Kunt u die meenemen? En hoe zit het met eventuele overwaarde of restschuld van uw huidige woning? Onze adviseurs vertellen u graag wat uw mogelijkheden zijn.

De schuld die overblijft als de waarde van uw woning lager is dan de hypotheek op het moment dat u de hypotheek moet terugbetalen, meestal bij verkoop van de woning.

Uw hypotheek meenemen als u gaat verhuizen?

Gaat u verhuizen en wilt u uw huidige hypotheek meenemen? Bijvoorbeeld omdat u nu een lage rente heeft? Of gunstige fiscale voorwaarden? In sommige gevallen kunt u uw hypotheek meenemen naar uw nieuwe woning. Of dit verstandig is hangt af van de voorwaarden van uw huidige hypotheek, of u overwaarde heeft en of u een overbruggingslening nodig heeft.

Is de actuele rente lager?

U hoeft uw hypotheek natuurlijk niet mee te nemen. Gaat u verhuizen en is de rente op dat moment lager? Dan kunt u een nieuwe hypotheek afsluiten en zo profiteren van de lagere rente.

Is uw hypotheekrente lager?

Is uw hypotheekrente lager dan de actuele hypotheekrente op het moment dat u verhuist? Dan neemt u uw lagere rente mee. Let wel, dit percentage geldt voor de resterende looptijd van de rentevaste periode van uw oude hypotheek.

Restschuld of overwaarde

Heeft u een restschuld omdat de waarde van uw huidige woning lager is dan uw hypotheek? Of heeft u juist overwaarde omdat bijvoorbeeld uw huis meer waard is geworden?

Overbruggingslening

Al een nieuw huis gezien maar uw oude huis nog niet verkocht? Dan is een overbruggingslening misschien wat voor u. Daarmee voorkomt u dubbele woonlasten en kunt u alvast uw overwaarde gebruiken. En u heeft 2 jaar de tijd om uw oude woning te verkopen.

Uw huidige hypotheek

Heeft u al een hypotheek bij ABN AMRO? Bekijk dan de waarde binnen Internet Bankieren.

Extra aflossen op uw hypotheek?

Regel het nu eenvoudig via Internet Bankieren

Stel doet de afloscheck om te kijken of ze beter kunnen blijven sparen of extra aflossen op hun hypotheek

Wilt u extra aflossen op uw hypotheek? U regelt het nu direct via Internet Bankieren. Dat is net zo makkelijk als een overschrijving doen. Bovendien ziet u dan meteen wat uw nieuwe maandlasten zijn.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief