Gebruikmaken van de verhuisregeling

Bekijk de voordelen

Heeft u een koopwoning en wilt u een ander huis kopen? Dan kan het goed zijn uw huidige vaste rente mee te nemen. Bijvoorbeeld als u nu een lage rente betaalt. Ook kunt u vaak uw huidige hypotheekvorm behouden. Lees meer over uw mogelijkheden.

Is de huidige rente lager?

U hoeft uw vaste rente natuurlijk niet mee te nemen. Gaat u verhuizen en is de rente op dat moment lager? Dan kan een nieuwe rentevaste periode afsluiten voordeel geven. Zo profiteert u van de lagere rente.

Is uw hypotheekrente lager?

Dan kunt u uw lagere vaste rente vaak meenemen. Dit rentepercentage blijft dan staan tot de rentevaste periode van uw oude hypotheek afloopt. Wij bekijken dan wel opnieuw welke kortingen en opslagen er van toepassing zijn in de nieuwe situatie.

 

Uw huidige hypotheekvorm meenemen

U kunt uw bestaande hypotheekvorm vaak meenemen naar uw nieuwe lening. Heeft u nu een hypotheekvorm waarmee u niets aflost? Of slechts een deel? Dan kunt u ook kiezen voor een hypotheekvorm waarmee u wel aflost. Bijvoorbeeld een Annuïteiten Hypotheek of een Lineaire Hypotheek. Voor de nieuwe hypotheek bekijken we altijd opnieuw welke mogelijkheden er zijn op basis van uw inkomen op dat moment en de waarde van uw nieuwe woning.

 

Hogere hypotheek

Wilt u een hogere hypotheek? Dan zijn er vaak andere regels voor het bedrag dat u extra leent. Ook de belastingregels en de rente kunnen anders zijn. Bespreek dit vooraf met uw adviseur.

Meer over verhuizen en uw hypotheek

Overbruggingslening

Een nieuw huis gezien, maar uw oude huis nog niet verkocht? Met een overbruggingslening gebruikt u alvast een deel van uw overwaarde. En u heeft 2 jaar de tijd om uw oude woning te verkopen.

Verhuizen met restschuld

Is uw huis minder waard geworden? Ook dan kunt u waarschijnlijk gewoon verhuizen. U kunt uw restschuld soms meefinancieren in uw nieuwe hypotheek.

Overwaarde

Als u overwaarde heeft, kunt u dat gebruiken voor de koop van uw nieuwe huis. Alleen dan kunt u namelijk uw hypotheekrente helemaal aftrekken.

Daarom een hypotheek bij ABN AMRO

Inzicht in uw hypotheek

Bekijk uw hypotheek in Internet Bankieren of via de Mobiel Bankieren app. Veilig en makkelijk.

Zelf uw hypotheek aanpassen

Van rente aanpassen tot extra aflossen. Wijzig online uw hypotheek makkelijk zelf.

Contact met adviseur

Vragen over hypotheken? Plan online een afspraak in. Via Beeldbankieren of telefonisch.