Naar de navigatie Naar de inhoud

Hypotheken-abc - G

Alle hypotheektermen duidelijk uitgelegd

Het hypotheek-abc legt hypotheektermen duidelijk uit

Als u een hypotheek wilt afsluiten, krijgt u veel informatie. De meeste zaken zijn bovendien best ingewikkeld. Helemaal als u er voor de eerste keer mee te maken krijgt. Van aanschafskosten tot WOZ-rapport. Het Hypotheken-abc van ABN AMRO licht meer dan 100 hypotheektermen duidelijk toe. Kies de beginletter van het woord dat u zoekt. 

A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z

G

 • Garantie- en waarborgregeling

  Koopt u een nieuwbouwwoning? Dan kunt u dit het best doen met een garantie- en waarborgregeling. Gaat de bouwer tijdens de bouw onverhoopt failliet? Dan wordt uw huis toch afgebouwd. Bovendien heeft u de eerste zes jaar garantie op de kwaliteit van de meeste onderdelen van de woning. SWK, Woningborg of BouwGarant hebben goede garantie- en waarborgregelingen. Let erop dat u het waarborgcertificaat uiterlijk ontvangt bij het ondertekenen van de koop-/aanneemovereenkomsten bij de overdracht bij de notaris. 

 • Gedragscode Hypothecaire Financieringen (GHF)

  Hypotheekverstrekkers in Nederland hebben afgesproken dat iedereen goede en vergelijkbare informatie aangeboden krijgt bij het afsluiten van een hypotheek. Daarnaast staan er afspraken in de gedragscode over de maximale hypotheek voor een woning en hoeveel krediet iemand kan krijgen.

 • Gedwongen verkoop

  Als u uw hypotheek niet meer kunt betalen, probeert uw hypotheekverstrekker eerst samen met u een oplossing te vinden. Als dat niet lukt, kan uw woning uiteindelijk gedwongen verkocht worden. Deze gedwongen verkoop heet ook wel executieverkoop.

Extra aflossen op uw hypotheek?

Regel het nu eenvoudig via Internet Bankieren

Stel doet de afloscheck om te kijken of ze beter kunnen blijven sparen of extra aflossen op hun hypotheek

Wilt u extra aflossen op uw hypotheek? U regelt het nu direct via Internet Bankieren. Dat is net zo makkelijk als een overschrijving doen. Bovendien ziet u dan meteen wat uw nieuwe maandlasten zijn.

Blijf op de hoogte via

 • Volg ons via Facebook
 • Volg ons via Twitter
 • Volg ons via Linkedin
 • Volg ons via YouTube
 • Nieuwsbrief