Naar de navigatie Naar de inhoud

Spaargroei Hypotheek

Sparen met een verzekering om uw hypotheek af te lossen

Met de Spaargroei Hypotheek spaart u met een verzekering om uw lening aan het eind van de looptijd terug te betalen. Zo weet u zeker dat u uw lening terugbetaalt. Daarnaast heeft u mogelijk belastingvoordeel.

 

Niet meer verkrijgbaar

U kunt geen Spaargroei Hypotheek meer afsluiten bij ABN AMRO. Heeft u vragen over uw lopende hypotheek? Neem dan contact op met uw adviseur.

Zo werkt de Spaargroei Hypotheek

Met de Spaargroei Hypotheek betaalt u iedere maand rente. Daarnaast betaalt u een bedrag voor de spaarverzekering. Met het bedrag dat u spaart met uw spaarverzekering betaalt u later uw lening helemaal of voor een deel terug. Dat doet u aan het eind van de looptijd. Uw schuld blijft dus de hele looptijd hetzelfde.

 

Rente over het spaargeld

U krijgt rente over het bedrag dat u spaart met de spaarverzekering. Het rentepercentage is gelijk aan de hypotheekrente die u betaalt.

Maximaal belastingvoordeel

U spaart om aan het eind van de looptijd uw lening terug te betalen. Uw schuld blijft dus de hele looptijd hetzelfde. De rente die u betaalt ook. Deze rente kunt u aftrekken van uw inkomen voor de belasting. Hierdoor heeft u maximaal belastingvoordeel.

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang heb ik de Spaargroei Hypotheek?

  • Minimaal 15 jaar
  • maximaal 30 jaar.

 • Wat zijn de kosten?

  • 2,2% over het bedrag dat u elke maand spaart
  • € 3,- poliskosten per maand.

 • Wat gebeurt er als ik eerder stop met de Spaargroei Hypotheek?

  U betaalt mogelijk alsnog belasting over het bedrag dat u gespaard heeft. Wilt u meer weten? Neem contact op met uw adviseur.

 • Mag ik het geld van de spaarverzekering ook voor iets anders gebruiken?

  Nee, u mag het gespaarde geld alleen gebruiken om uw lening terug te betalen.

 • Betaal ik belasting over het geld dat ik spaar met de spaarverzekering?

  Nee, u betaalt geen belasting over het bedrag dat u maximaal belastingvrij mag sparen. De Belastingdienst stelt elk jaar vast hoe hoog dit bedrag is. Spaart u meer? Dan betaalt u belasting zodra het gespaarde bedrag uitgekeerd wordt.

 • Hoeveel spaar ik met de spaarverzekering?

  U spaart iedere maand 97,8% van het bedrag dat u betaalt voor de spaarverzekering. De poliskosten van € 3,- gaan hier nog vanaf.

 • Wat gebeurt er als ik overlijd?

  Uw nabestaanden kunnen uw lening onder voorwaarden terugbetalen of voortzetten met het geld uit de spaarverzekering. Soms moeten nabestaanden belasting betalen. Vraag een belastingadviseur om advies.

Heeft u een vraag  
of wilt u contact met ons?

Service & Contact

Extra aflossen op uw hypotheek?

Zie direct uw nieuwe maandbedrag

Extra aflossen op uw hypotheek

Elk jaar mag u een deel van uw hypotheek zonder kosten aflossen. Regel het eenvoudig zelf in Internet Bankieren en zie meteen wat uw nieuwe maandbedrag wordt als u extra aflost.