Naar de navigatie Naar de inhoud

Meegroei Hypotheek

Vermogen opbouwen door sparen of beleggen

Met de Meegroei Hypotheek bouwt u via een verzekering vermogen op om uw lening aan het eind van de looptijd terug te betalen. Daardoor heeft u maximaal belastingvoordeel.

 

Niet meer verkrijgbaar

U kunt geen Meegroei Hypotheek meer afsluiten bij ABN AMRO. Heeft u vragen over uw lopende hypotheek? Neem dan contact op met uw adviseur.

Zo werkt de Meegroei Hypotheek

Met de gekoppelde meegroeiverzekering bouwt u vermogen op volgens uw eigen wensen. U kiest zelf of u spaart of belegt. Of een combinatie van beide. U kunt op elk moment overstappen van sparen naar beleggen. Een risico van beleggen  is dat u niet voldoende vermogen opbouwt tijdens de looptijd.

 

Bouwt u wel voldoende vermogen op?

Het bedrag dat u opbouwt met uw meegroeiverzekering kan minder zijn dan u op de einddatum nodig heeft. Het kan te laag zijn om uw pensioen aan te vullen bijvoorbeeld, of om uw Meegroei Hypotheek terug te betalen. U kunt daarom uw meegroeiverzekering aanpassen. Dat kan na een persoonlijk gesprek over hoe u dit het beste kunt doen.

Uw Meegroei Hypotheek aanpassen

Bouwt u met uw gekoppelde meegroeiverzekering niet voldoende vermogen op? Dan kunt u naast uw meegroeiverzekering ook uw Meegroei Hypotheek aanpassen. Om u daarbij te helpen hebben wij op de volgende pagina een aantal mogelijkheden op een rij gezet.

 

Maximaal belastingvoordeel

U spaart om aan het eind van de looptijd uw lening terug te betalen. Uw schuld blijft dus de hele looptijd hetzelfde. Hierdoor heeft u maximaal belastingvoordeel

Hou rekening met restschuld

Heeft u aan het eind van de looptijd niet genoeg geld gespaard of belegd om uw lening terug te betalen? Dan houdt u een restschuld over. Dit betekent dat u een schuld bij ABN AMRO houdt. Deze schuld moet u terugbetalen.

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang heb ik de Meegroei Hypotheek?

  Minimaal 15 jaar en maximaal 30 jaar.

 • Welke rente kan ik nemen?

  • Spaart u bij de Meegroei Hypotheek? Dan heeft u altijd een vaste rente.

  • Belegt u bij de Meegroei Hypotheek? Dan kunt u kiezen uit een vaste of een variabele rente.

 • Wat zijn de kosten?

  € 3,- poliskosten per maand.

  • 0,5% van de premie voor aankoopkosten van beleggingsfondsen. 

  • 0,5% verkoopkosten van de beleggingsfondsen. 

  • 1,5% van de premie voor overige kosten van de verzekeraar. 

  • Kosten voor fondsbeheer. 

  • Een deel van de premie voor risicodekking.

 • Hoe betaal ik de kosten?

  Deze kosten betaalt u uit het opgebouwde vermogen. Naast deze kosten betaalt u ook het deel van de premie voor de overlijdensrisicoverzekering uit het het opgebouwde vermogen.

 • Hoe betaal ik de lening terug?

  U betaalt de lening terug aan het eind van de looptijd. Dat doet u met het vermogen dat u opgebouwd heeft met de Meegroeiverzekering. Heeft u niet genoeg vermogen opgebouwd? Dan houdt u een restschuld over. Deze moet u terugbetalen. Het risico op restschuld is groter als u heeft gekozen voor beleggen in plaats van sparen.

Heeft u een vraag  
of wilt u contact met ons?

Service & Contact

Extra aflossen op uw hypotheek?

Zie direct uw nieuwe maandbedrag

Extra aflossen op uw hypotheek

Elk jaar mag u een deel van uw hypotheek zonder kosten aflossen. Regel het eenvoudig zelf in Internet Bankieren en zie meteen wat uw nieuwe maandbedrag wordt als u extra aflost.