Naar de navigatie Naar de inhoud

Meegroei Hypotheek aanpassen

Omzetten naar Annuïteiten/Lineaire Hypotheek

U kunt uw Meegroei Hypotheek omzetten naar een Annuïteiten of een Lineaire Hypotheek. Bij een Annuïteiten Hypotheek betaalt u elke maand een deel van uw lening terug. Bij een Lineaire Hypotheek betaalt u elke maand een vast bedrag terug. Zo weet u zeker dat u aan het eind uw lening heeft terugbetaald. Maar welke hypotheek past dan het beste bij uw situatie? En wat zijn de fiscale gevolgen van het omzetten?  In een persoonlijk gesprek krijgt u advies over de oplossing die het beste bij u past.

Een hypotheekvorm waarbij uw maandbedrag steeds lager wordt. U betaalt een vast bedrag per maand om uw lening terug te betalen. Omdat uw schuld minder wordt, gaat u een lager bedrag aan rente betalen. Aan het einde van de looptijd is uw lening terugbetaald.
 

Omzetten naar de Aflossingsvrije Hypotheek

U kunt uw Meegroei Hypotheek omzetten naar de Aflossingsvrije Hypotheek. U betaalt dan elke maand alleen rente over uw lening. U betaalt tot het eind van de looptijd niets terug van uw lening. Maar past de Aflossingsvrije Hypotheek het beste bij uw situatie? En wat zijn de fiscale gevolgen van het omzetten? In een persoonlijk gesprek krijgt u advies over de oplossing die het beste bij u past.

 

Omzetten naar een Bankspaar Hypotheek

Is uw meegroeiverzekering een kapitaalverzekering Eigen Woning in box 1 van de inkomstenbelasting? Dan kunt u met het saldo van uw meegroeiverzekering overstappen naar bijvoorbeeld een bankspaarrekening van de Bankspaar Hypotheek van ABN AMRO. Bij een Bankspaar Hypotheek stort u elke maand een bedrag op een speciale bankspaarrekening. Met het bedrag dat u spaart en de rente die u krijgt, betaalt u aan het eind uw lening terug.

Voor het overstappen met het saldo van uw meegroeiverzekering naar een bankspaarrekening gelden wel speciale regels van de belastingdienst. Het kan zijn dat de regels voor uw meegroeiverzekering anders zijn dan die voor uw bankspaarrekening. Informeer daarom vooraf, of omzetten naar de Bankspaar Hypotheek wel kan en in uw voordeel is. In een persoonlijk gesprek krijgt u advies over de oplossing die het beste bij u past.

Hypotheekadvies? Bel op werkdagen van 8 tot 21 uur, zaterdag van 9 tot 17.30 uur.

0900 - 8670 (uitleg belkosten)

Extra aflossen op uw hypotheek?

Regel het nu eenvoudig via Internet Bankieren

Stel doet de afloscheck om te kijken of ze beter kunnen blijven sparen of extra aflossen op hun hypotheek

Wilt u extra aflossen op uw hypotheek? U regelt het nu direct via Internet Bankieren. Dat is net zo makkelijk als een overschrijving doen. Bovendien ziet u dan meteen wat uw nieuwe maandlasten zijn.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief