Naar de navigatie Naar de inhoud

Aflossingsvrije Hypotheek

Stel bekijkt de bouwtekening van hun nieuwe woning

Elke maand alleen rente betalen

Aflossingsvrije Hypotheek

  • Terugbetalen aan het eind van de looptijd

  • Maandbedrag blijft gelijk

  • Alleen rente betalen
Dit is het bedrag dat u elke maand moet betalen.

Maximale hypotheek

Bereken hoeveel u maximaal kunt lenen

Bereken
Laptop met procentteken

U betaalt elke maand alleen rente

Met de Aflossingsvrije Hypotheek betaalt u elke maand alleen rente over uw lening. U betaalt tot het einde van de looptijd niets terug van uw lening. Uw schuld blijft hierdoor ook hetzelfde. Het bedrag dat u aan rente betaalt, blijft dus ook gelijk. Aan het einde van de looptijd moet u de lening volledig terugbetalen.

Een hypotheekvorm waarbij u elke maand alleen rente over de lening betaalt. Tijdens de looptijd betaalt u niets terug aan de bank. Aan het einde van de looptijd van de lening moet u de hele lening in één keer terugbetalen. Het kan zijn dat aan het einde van de looptijd van de lening de opbrengst van uw huis niet voldoende is om uw lening helemaal terug te betalen. U moet uw lening dan op een andere manier terugbetalen.
Houd grip op uw Aflossingsvrije Hypotheek

Aflossen aan het einde van de looptijd

Met de Aflossingsvrije Hypotheek zorgt u zelf voor het bedrag waarmee u uw hypotheek op de einddatum volledig aflost. Bijvoorbeeld met een levensverzekering of met eigen spaar- of beleggingstegoed. Lukt het u niet om de hypotheek terug te betalen? Dan bestaat de kans dat u uw huis moet verkopen om uw hypotheek op de einddatum af te betalen. Bovendien kan de verkoopopbrengst onvoldoende zijn om uw hypotheek af te lossen waardoor restschuld ontstaat.

Houd grip op uw Aflossingsvrije Hypotheek
Nederlands woonhuis
Belastingenvelop

Aflossingsvrije Hypotheek en de belasting

De rente die u betaalt, mag u aftrekken van uw inkomen voor de belasting. Sinds 1 januari 2013 zijn de regels voor het aftrekken van hypotheekrente van uw inkomen voor de belasting gewijzigd. Dit heeft invloed op de hoogte van uw belastingvoordeel.

Lees meer over hypotheekrente aftrekken
Wilt u alle feiten op een rij? Lees de kenmerken

Bent u overtuigd?

Persoonlijk advies

Hypotheekadvies nodig?

Per telefoon of webcam wanneer u wilt

Man telefoneert in pyjama met de hypotheekadviseur

Op uw werk of thuis met uw hypotheekadviseur spreken? Kies dan voor advies per telefoon of webcam. Ook 's avonds en op zaterdag. Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief