Naar de navigatie Naar de inhoud

Zo houden we u op de hoogte

Heeft u een hypotheek waarvan de rentevaste periode binnenkort afloopt? Dan ontvangt u 4 maanden voor het aflopen van deze periode hierover bericht. Hieronder leest u wat u de komende maanden van ons mag verwachten.

De rentevaste periode is een vooraf afgesproken periode waarin uw rente gelijk blijft. Dit is doorgaans een periode van vijf, tien of vijftien jaar. In het algemeen geldt: hoe langer de rentevaste periode, hoe hoger de rente.

stap 1

Eerste brief: 4 maanden van tevoren
 • In de brief staat wat u de komende tijd van ons kunt verwachten. Zo kunt u zich goed voorbereiden.

 • Een adviseur bespreekt graag met u de mogelijkheden en helpt u bij het maken van een keuze.
  Maak een afspraak

stap 2

Tweede brief: 3 maanden van tevoren
 • In de brief leest u ons aanbod met de nieuwe rente. Dit rentepercentage kan hoger of lager zijn dat de rente die u nu betaalt.

 • In het aanbod staat dezelfde rentevaste periode als u nu heeft. Maar u vindt er ook voorstellen van alle andere rentevaste perioden waaruit u kunt kiezen. 

 • In de brief staat ook uw nieuwe maandbedrag.

 • Wilt u kiezen voor een andere rentevaste periode? Dan kunt u dat regelen via Internet Bankieren. Regelt u het liever via het formulier dat u bij de brief ontvangt? Vul dit formulier dan in en stuur het naar ons terug. Uw adviseur kan u natuurlijk ook helpen bij het wijzigen van uw rentevaste periode.

  Let op! Kiest u voor een lagere rente, dan betekent dit niet altijd dat u een lager maandbedrag krijgt. Uw adviseur informeert u hier graag over.

stap 3

Reageren: uiterlijk 2 weken van tevoren
 • Kiest u voor dezelfde rentevaste periode? Dan hoeft u niets te doen.

 • Wilt u een andere rentevaste periode? Laat dan uiterlijk 2 weken voordat uw rentevaste periode afloopt weten welke nieuwe rentevaste periode u kiest.

 • Als de nieuwe rentevaste periode is ingegaan, ontvangt u een bevestiging van ons.

  Wilt u met een adviseur bespreken wat uw mogelijkheden zijn of wilt u hulp bij het maken van een keuze? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs.

Extra aflossen op uw hypotheek?

Zie direct uw nieuwe maandbedrag

Extra aflossen op uw hypotheek

Elk jaar mag u een deel van uw hypotheek zonder kosten aflossen. Regel het eenvoudig zelf in Internet Bankieren en zie meteen wat uw nieuwe maandbedrag wordt als u extra aflost.