Naar de navigatie Naar de inhoud

Open Huizen Dag: tips voor verkopers

Man plaatst 'te koop'-bord tegen het raam.

Tips voor als u uw huis wilt verkopen

Wilt u uw huis verkopen? Met deze tips is de kans groot dat dat gebeurt. U kunt deze tips natuurlijk ook gebruiken tijdens de Open Huizen Dag. De eerstvolgende Open Huizen Dag is op zaterdag 7 april 2018.

Promoot uw huis

Promoot uw huis van tevoren. Vraag uw vrienden en familie om op social media een linkje van bijvoorbeeld uw Funda-advertentie te delen.

Zorg voor goede eerste indruk

De eerste indruk is het allerbelangrijkst. En die begint al op straat. Zorg dat de stoep netjes is, dat de deurbel werkt en dat de bezoekers hun jas aan de kapstok kunnen hangen.

Spic en span

Ruim grootscheeps op en maak alles schoon. Haal zo veel mogelijk rommel en persoonlijke spullen weg. Huur desnoods een tijdelijke berging. Zorg voor vrije plankruimte in kasten en op schappen. Ruim ook de zolder, schuur en meterkast op. Kopers kijken in alle hoeken en gaten. Was de gordijnen en zorg dat het fris ruikt.

Repareren en afwerken

Werk bedrading weg en zorg dat alles werkt: schakelaars, verlichting, sloten etc. Repareer piepende deuren, loszittende deurklinken, lekkende stortbakken en druppelende kranen. Zorg voor een keurige afwerking.

Neutrale tinten

Een lik verf doet wonderen. Kies neutrale kleuren: wit of lichte natuur- en grijstinten. Haal kleurrijke meubels en stoffering weg en gebruik een neutrale kleur beddengoed.

Berg persoonlijke spullen op

Zorg dat het huis heel schoon is. Berg persoonlijke spullen op. Laat bijvoorbeeld geen tandenborstel in de badkamer staan.

Lucht uw huis

Lucht het huis ruim van tevoren. Maar werk niet met luchtverfrissers of potpourri. Een overheersende geur vinden veel mensen vervelend. Wat wel weer kan helpen is de geur van een pas gebakken appeltaart.

Creëer rust

Laat kinderen bij een vriendje spelen en zorg dat er geen speelgoed in het huis ligt. Breng huisdieren naar bekenden en zorg ervoor dat hun sporen niet te zien zijn.

Versier uw huis

Sier uw huis op met een mooie bos bloemen, een plant of een mooie schaal met kaarsen.

Leid de kijkers met 2 personen rond

Zorg dat u met minimaal twee personen bent om de kijkers rond te leiden. Zeker als u een huis met meerdere woonlagen heeft, is het handig als er op elke verdieping iemand aanwezig is om de ruimtes toe te lichten en vragen te beantwoorden. Handig dat u dan niet steeds naar beneden hoeft te rennen om open te doen voor nieuwe kijkers.

Geef bezoekers de tijd

Geef bezoekers alle tijd en laat ze vrij rondlopen. Zorg er wel voor dat u hen kunt blijven horen, zodat u vragen kunt beantwoorden. Geef ze uw nummer zodat ze u nog kunnen bellen met vragen.

Stel een vraag aan een adviseur

email facebook twitter
 Op Facebook
 Via Twitter

Verder praten over uw situatie


Bij grote financiële beslissingen is het fijn als iemand met verstand van zaken met u meedenkt. De adviseurs van ABN AMRO helpen u hier graag bij. Wij gaan samen met u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Extra aflossen op uw hypotheek?

Zie direct uw nieuwe maandbedrag

Extra aflossen op uw hypotheek

Elk jaar mag u een deel van uw hypotheek zonder kosten aflossen. Regel het eenvoudig zelf in Internet Bankieren en zie meteen wat uw nieuwe maandbedrag wordt als u extra aflost.