Naar de navigatie Naar de inhoud

Tips voor kopers

Man en vrouw kijken door het raam van een huis dat te koop staat

Tips voor als u een huis wilt kopen

Wilt u een huis kopen? Met deze tips haalt u maximaal effect.

Maak een wensenlijst

Door een wensenlijstje te maken, vormt u een beeld van uw droomhuis: wat verwacht u van het nieuwe huis en waar wilt u precies wonen? Hoelang wilt u er blijven wonen en aan welke wensen moet de woning op langere termijn voldoen? Hoeveel slaapkamers moet het huis bijvoorbeeld hebben en wilt u een grote tuin? Welke voorzieningen heeft u graag in de buurt? En heel belangrijk: wat is uw budget?

Maak een selectie

Op basis van deze vragen kunt u op Funda.nl woningen selecteren die u aanspreken. Stippel een route uit die deze woningen met elkaar verbindt.

Maak foto's en aantekeningen

Maak tijdens de bezichtigingen foto's en aantekeningen van uw eerste indruk, de kenmerken en de plus- en minpunten. Of doe dat digitaal met de Huizenkijker-app. Zo kunt u de huizen achteraf makkelijk vergelijken.

Wie neem jij mee? (video)

Open Huizen Dag

Vraag naar verborgen gebreken

Vraag de verkoper naar de staat van de woning. Aandachtspunten zijn de riolering, de mogelijke aanwezigheid van asbest en de manier waarop de elektra en de fundering zijn aangelegd. De verkoper is verplicht om gebreken van de woning te noemen.

Vraag naar het energielabel

De verkoper van de woning moet u vertellen welk energielabel voor de woning is bepaald. Als u een woning koopt met een energielabel A of hoger, dan kunt u tot € 9.000,- extra lenen bovenop uw maximale hypotheekbedrag. Uw financieel adviseur kan op basis van uw persoonlijke situatie vertellen wat er in uw geval mogelijk is.

Ga na of u veel geluid hoort

Geluidsoverlast is een veelvoorkomend probleem. Bepaal tijdens de bezichtiging of de woning niet te gehorig voor u is. Laat bijvoorbeeld uw partner boven rondlopen terwijl u beneden luistert. Loop ook eens rondom het huis. Misschien ligt de woning in de nabijheid van een drukke weg of spoorlijn. Ook dat kan voor geluidsoverlast zorgen. U kunt ook bij de buren aanbellen en vragen of zij overlast ervaren.

Plan een tweede bezichtiging

Leuk huis gezien? Plan dan een tweede bezichtiging, zodat u het huis nog een keer kunt bekijken. Neem dan iemand mee voor een frisse blik, zoals een aankoopmakelaar of een goede vriend.

Stel een vraag aan een adviseur

email facebook twitterVia e-mail
 Op Facebook
 Via Twitter

Verder praten over uw situatie


Bij grote financiële beslissingen is het fijn als iemand met verstand van zaken met u meedenkt. De adviseurs van ABN AMRO helpen u hier graag bij. Wij gaan samen met u op zoek naar de oplossing die het beste bij u past.

Extra aflossen op uw hypotheek?

Regel het nu eenvoudig via Internet Bankieren

Stel doet de afloscheck om te kijken of ze beter kunnen blijven sparen of extra aflossen op hun hypotheek

Wilt u extra aflossen op uw hypotheek? U regelt het nu direct via Internet Bankieren. Dat is net zo makkelijk als een overschrijving doen. Bovendien ziet u dan meteen wat uw nieuwe maandlasten zijn.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief