Naar de navigatie Naar de inhoud

Werkgeversverklaring

Waar moet u op letten?

Bij een hypotheekaanvraag vraagt uw bank om een aantal documenten. Een belangrijk document is de werkgeversverklaring. Hierin staat bijvoorbeeld uw inkomen en of u een vast contract heeft. Wat houdt de werkgeversverklaring precies in?

 

Overzicht van inkomsten

De werkgeversverklaring ontvangt u van uw werkgever. In deze verklaring staat hoeveel u verdient en of u een vast contract heeft. Ze geeft dus weer wat uw inkomen is en hoe u dat verdient. Bij de hypotheekaanvraag moet u ook een recent loonstrookje inleveren. Het is erg belangrijk dat de inkomens op de werkgeversverklaring en het loonstrookje overeenkomen. Als er toch een verschil is, dan moet de werkgever dit in een apart document op officieel briefpapier van het bedrijf toelichten. Deze toelichting moet ondertekend zijn.

Intentieverklaring

Als u een tijdelijk contract heeft, vraagt uw bank naar een intentieverklaring van uw werkgever. Daarin geeft de werkgever aan dat zij u in vaste dienst willen nemen. De intentieverklaring geeft nooit volledige zekerheid dat u daadwerkelijk een vaste baan krijgt. Het blijft mogelijk dat uw werkgever na uw huidige contract afscheid neemt. U kunt daarom geen rechten aan de intentieverklaring ontlenen. Toch heeft de bank hiermee meer zekerheid dat u de hypotheek kunt blijven betalen. Daarom is het belangrijk dat u dit document niet vergeet als u de werkgeversverklaring indient.

 

Waarom moet u een werkgeversverklaring inleveren?

Een werkgeversverklaring biedt de hypotheekverstrekker meer zekerheid dat u uw hypotheek straks kunt (blijven) betalen. Het is een belangrijk document bij uw hypotheekaanvraag en moet aan een aantal eisen voldoen:

  • de verklaring mag niet ouder zijn dan 3 maanden

  • correcties en doorhalingen met Tipp-Ex zijn niet toegestaan

  • het inkomen dat vermeld wordt, moet overeenkomen met dat op uw salarisstrook.

Heeft u een vraag  
of wilt u contact met ons?

Service & Contact

Extra aflossen op uw hypotheek?

Zie direct uw nieuwe maandbedrag

Extra aflossen op uw hypotheek

Elk jaar mag u een deel van uw hypotheek zonder kosten aflossen. Regel het eenvoudig zelf in Internet Bankieren en zie meteen wat uw nieuwe maandbedrag wordt als u extra aflost.