Naar de navigatie Naar de inhoud

Herstel berekende boeterente bij hypotheken

De uitzending van Radar op 11 mei 2015

Het televisieprogramma Radar heeft aandacht besteed aan de berekening van boeterente bij hypotheken. Bij sommige klanten is deze berekening niet goed gegaan. De berekening van boeterente is ingewikkeld en niet transparant genoeg.

We hebben individuele klachten opgelost en we hebben onze systemen en processen aangepast. Nu onderzoeken wij de boeterentes die tussen 1 januari 2013 en 31 december 2014 zijn berekend aan klanten met een individuele kortingsregeling. 

 

Onderzoek naar boeteberekeningen

Wij onderzoeken welke klanten nadeel hebben ondervonden bij het betalen van de berekende boeterentes vanaf 1 januari 2013. Wij gaan de berekende boeterentes van de afgelopen jaren, waar sprake is geweest van individuele kortingen, bekijken en herbeoordelen. Blijkt hieruit dat uw boeteberekening niet goed is gegaan? Dan zorgen wij ervoor dat u een compensatie ontvangen. Wij benaderen u voor 6 juli 2015. U hoeft zelf niets te doen.

Boeteberekening transparanter

Zoals in de uitzending is aangegeven, is het specificeren van de boete complex, omdat er veel factoren van invloed zijn. We gaan de boeterenteberekening voor klanten transparanter maken door het verstrekken van een duidelijke toelichting. Dit hebben we nu nog niet geregeld. Zoals aangegeven gaan we dit in 2016 realiseren. 

Heeft u nog vragen? Bel op werkdagen van 8 tot 21 uur, zaterdag van 9 tot 17.30 uur.

0900 - 8670  ( uitleg belkosten )

Extra aflossen op uw hypotheek?

Regel het nu eenvoudig via Internet Bankieren

Stel doet de afloscheck om te kijken of ze beter kunnen blijven sparen of extra aflossen op hun hypotheek

Wilt u extra aflossen op uw hypotheek? U regelt het nu direct via Internet Bankieren. Dat is net zo makkelijk als een overschrijving doen. Bovendien ziet u dan meteen wat uw nieuwe maandlasten zijn.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief