Naar de navigatie Naar de inhoud

Uw Vermogenshypotheek

Wat is er veranderd aan uw Vermogenshypotheek?

Heeft u in het verleden bij Fortisbank een Vermogenshypotheek afgesloten? Inmiddels is uw Vermogenshypotheek overgezet naar het ABN AMRO systeem en heet tegenwoordig Krediethypotheek. U heeft hierover bericht gehad. Ook het gebruik van uw Vermogenshypotheek is veranderd. Uw Vermogenshypotheek is een aflossingsvrije hypotheek waarbij u een limiet heeft afgesproken waarbinnen u geld kunt opnemen. Dit doet u nu niet meer via de papieren formulieren 'Opdracht tot overboeking', maar eenvoudig en sneller via 'Mijn Hypotheek' in Internet Bankieren. Er verandert uiteraard niets aan uw lening en de hoogte daarvan.

 

Vraag een betaalpas en toegang tot Internet Bankieren aan

U wilt natuurlijk gebruik blijven maken van uw Krediethypotheek. Daarvoor heeft u een betaalpas en toegang tot Internet Bankieren nodig. Heeft u nog geen betaalpas en/of Internet Bankieren van ABN AMRO? Vraag dit eenvoudig online aan, zodat u gebruik kunt blijven maken van uw Krediethypotheek.

 

Geld opnemen of overboeken

 • Maak het bedrag over naar de rekening waarvan u uw hypotheeklasten betaalt. Dat doet u in Internet Bankieren, via Mijn Hypotheek > hypotheek wijzigen > Krediet opnemen. 
 • Het duurt maximaal 2 werkdagen voordat het bedrag op deze rekening staat en u het kunt gebruiken. Vanaf het moment dat de opname is verwerkt, betaalt u rente over het opgenomen krediet.
Bekijk ook de handleiding voor het opnemen of terugbetalen van krediet in Internet Bankieren met een Krediethypotheek.

Geld terugbetalen

 • In Internet Bankieren via Mijn Hypotheek > hypotheek wijzigen >Krediethypotheek >krediet terugbetalen geeft u de opdracht tot terugbetaling. Als u de opdracht geeft, ziet u direct wanneer deze incasso plaatsvindt. Natuurlijk moet er op dat moment voldoende geld op deze rekening staan.
 • Houdt rekening met de verwerkingstermijn. Als u uiterlijk de 10e van de maand opdracht geeft, verwerken wij deze op de eerste werkdag van de volgende maand. Bij een opdracht na de 10e verwerken wij deze een maand later op de eerste werkdag. Vanaf het moment dat uw terugbetaling is verwerkt, betaalt u hierover geen rente meer.

 

Terugbetalen aan het eind van de looptijd

Met de Vermogenshypotheek bepaalt u zelf hoeveel geld u opneemt of terugbetaalt. U bent niet verplicht om tussentijds terug te betalen. Het kan dan wel voorkomen dat u op de einddatum een schuld overhoudt die u dan in één keer moet terugbetalen. Als u het bedrag niet in één keer kunt terugbetalen, kijken we samen met u wat de mogelijkheden zijn.

Belastingregels voor de Vermogenshypotheek

Sinds 1 januari 2013 zijn de belastingregels gewijzigd. U mag de rente over bedragen die u na 1 januari 2013 heeft opgenomen voor aankoop, onderhoud en/of verbetering van uw eigen woning, onder voorwaarden aftrekken van de inkomstenbelasting. Raadpleeg uw adviseur of kijk op de website van de Belastingdienst voor meer informatie over de belastingregels.

Veelgestelde vragen

 • Voor welke rekening moet ik een betaalpas aanvragen?

  U heeft een betaalpas en toegang tot Internet Bankieren nodig om na de omzetting gebruik te kunnen blijven maken van uw hypotheek. Als u dat nog niet heeft, vraag dan een betaalpas met toegang tot Internet Bankieren aan voor de rekening waarvan ook uw rente wordt geïncasseerd. U betaalt daarvoor geen kosten. Voor de aanvraag van een nieuwe betaalpas gaat u langs bij een bankkantoor, om u te identificeren. Neem daarvoor een geldig legitimatiebewijs mee. Internet Bankieren vraagt u eenvoudig online aan. 

 • Heeft de wijziging van de Vermogenshypotheek voor mij fiscale gevolgen?

  Nee, de wijziging heeft geen fiscale gevolgen.

 • Hoe moet ik precies geld overmaken of terugbetalen binnen Internet Bankieren?

  Bekijk de handleiding voor het opnemen of terugbetalen van krediet in Internet Bankieren.

 • Ik betaal (een deel van) mijn hypotheekrente van de Krediethypotheek. Verandert daar iets aan?

  Tot de overgang naar het ABN AMRO systeem, is vastgelegd welk bedrag er betaald wordt uit uw Vermogenshypotheek. Het restant werd geïncasseerd van uw betaalrekening. 
  Sinds de overgang naar het ABN AMRO systeem wordt vastgelegd hoeveel er geïncasseerd moet worden van uw betaalrekening. Het restant wordt betaald uit uw Vermogenshypotheek. U ziet het bedrag dat u uit de Krediethypotheek heeft opgenomen, daardoor iedere maand toenemen.

Heeft u een vraag  
of wilt u contact met ons?

Service & Contact

Extra aflossen op uw hypotheek?

Zie direct uw nieuwe maandbedrag

Extra aflossen op uw hypotheek

Elk jaar mag u een deel van uw hypotheek zonder kosten aflossen. Regel het eenvoudig zelf in Internet Bankieren en zie meteen wat uw nieuwe maandbedrag wordt als u extra aflost.