Naar de navigatie Naar de inhoud

Uw Krediethypotheek

Wat verandert er aan uw Krediethypotheek?

Heeft u in het verleden bij Fortisbank een Krediethypotheek afgesloten? Vanaf 14 november 2016 zetten wij uw Krediethypotheek voort in het ABN AMRO systeem. Daardoor verandert het gebruik van uw Krediethypotheekrekening. Uw Krediethypotheekrekening zetten wij daarbij om naar een betaalrekening. Geld opnemen uit de Krediethypotheek of geld terugbetalen, doet u vanaf 14 november via 'Mijn Hypotheek' in Internet Bankieren. Aan uw lening en de hoogte daarvan verandert uiteraard niets.

Wanneer vindt de omzetting plaats?

In de week van 7 november wordt uw Krediethypotheek omgezet naar het systeem van ABN AMRO. Daardoor kunt u van maandagavond 7 november tot maandagochtend 14 november geen gebruik maken van uw Krediethypotheek en worden opdrachten niet verwerkt.
 

U krijgt een gratis betaalrekening met pinpas en toegang tot Internet Bankieren

Om na de omzetting gebruik te kunnen blijven maken van uw Krediethypotheek, heeft u een pinpas en toegang tot Internet Bankieren nodig. Heeft u nog geen pinpas en/of Internet Bankieren van ABN AMRO? Dit vraagt u eenvoudig online aan zonder extra kosten. Doe dat op tijd, zodat u vanaf 14 november gebruik kunt blijven maken van uw Krediethypotheek.

 

Geld opnemen of overboeken vanaf 14 november

 • Om het geld van uw krediet te kunnen gebruiken, maakt u eerst een bedrag over naar de rekening waarvan u uw hypotheeklasten betaalt. Dat doet u in Internet Bankieren, via Mijn Hypotheek, hypotheek wijzigen, Krediethypotheek. 
 • Door de verwerkingstijd duurt het maximaal 2 werkdagen voordat het bedrag op deze rekening staat en u het kunt gebruiken. Vanaf het moment dat de opname is verwerkt, betaalt u rente over het opgenomen krediet.
Bekijk ook de handleiding voor het opnemen of terugbetalen van krediet in Internet Bankieren met een Krediethypotheek.

Geld terugbetalen vanaf 14 november

 • In Internet Bankieren geeft u de opdracht tot terugbetaling. Dat doet u in Internet Bankieren, via Mijn Hypotheek, hypotheek wijzigen, Krediethypotheek, krediet terugbetalen. Bij het geven van de opdracht ziet u wanneer deze incasso plaatsvindt. Natuurlijk moet er op dat moment voldoende geld op deze rekening staan.
 • Het is verstandig om bij uw opdracht rekening te houden met de verwerkingstermijn. Wanneer u uiterlijk de 10e van de maand opdracht geeft, verwerken wij deze op de eerste werkdag van de volgende maand. Bij een opdracht na de 10e verwerken wij deze een maand later op de eerste werkdag. Vanaf het moment waarop uw terugbetaling is verwerkt, betaalt u hierover geen rente meer.

 

Terugbetalen van uw Krediethypotheek aan het eind van de looptijd

Met de Krediethypotheek bepaalt u zelf hoeveel geld u opneemt of terugbetaalt. Omdat u niet verplicht bent om tussentijds terug te betalen, kan het zijn dat er op de einddatum een schuld overblijft die u dan in één keer moet terugbetalen. Als u het bedrag niet in één keer kunt terugbetalen, kijken we samen met u of een verlenging mogelijk is. Deze verlenging kan echter wel leiden tot hogere lasten.

Uw automatische incasso's van uw Krediethypotheekrekening

 • Uw automatische incasso’s blijven doorlopen op uw rekening. 
 • Bedragen kunnen alleen worden afgeschreven als er genoeg geld op deze rekening staat. Het is daarom belangrijk dat u vanaf 7 november zorgt voor voldoende saldo, bijvoorbeeld door geld over te boeken uit uw Krediethypotheek.

  Let op!: Tussen 7 november en 14 november kunnen geen incasso's plaatsvinden van uw Krediethypotheekrekening. Wilt u in deze periode over geld uit uw krediet beschikken? Of verwacht u een incasso? Zorg er dan voor dat u het bedrag vóór 7 november van uw Krediethypotheek-rekening heeft opgenomen of overgeboekt naar een andere betaalrekening. Dan kunt u het bedrag van een eventuele incasso zelf betalen.

 

Belastingregels voor de Krediethypotheek

Sinds 1 januari 2013 zijn de belastingregels gewijzigd. U mag de rente over bedragen die u na 1 januari 2013 heeft opgenomen voor aankoop, onderhoud en/of verbetering van uw eigen woning, onder voorwaarden aftrekken van de inkomstenbelasting. Raadpleeg uw adviseur of kijk op de website van de Belastingdienst voor meer informatie over de belastingregels.

Heeft u nog vragen?

Bekijk dan de veelgestelde vragen onderaan de pagina. 
Of neem van maandag tot en met zaterdag tussen 09.00 uur tot 17.30 uur contact met ons op via
020 - 517 62 93 (lokaal tarief).

Veelgestelde vragen

 • Wat moet ik doen als ik tussen maandagavond 7 november en maandagochtend 14 november gebruik wil blijven maken van mijn krediet?

  Als u voor 7 november al weet dat u over geld moet beschikken, kunt u het geld al eerder opnemen van uw Krediethypotheekrekening en vervolgens overboeken naar een andere rekening.


 • Voor welke rekening moet ik een betaalpas aanvragen?

  U heeft in ieder geval een betaalpas en Internet Bankieren nodig om geld over te kunnen boeken tussen de betaalrekening waarmee u uw hypotheeklasten betaalt en de Krediethypotheekrekening. Als u een betaalpas met toegang tot Internet Bankieren aanvraagt voor uw Krediethypotheekrekening, betaalt u daarvoor geen kosten. Voor een nieuwe betaalpas bij uw Krediethypotheekrekening gaat u langs bij een bankkantoor. Internet Bankieren vraagt u eenvoudig online aan. 

 • Heeft de wijziging van de Krediethypotheek voor mij fiscale gevolgen?

  Nee, de wijziging heeft geen fiscale gevolgen.

 • Hoe moet ik precies geld overmaken of terugbetalen binnen Internet Bankieren?

  Bekijk de handleiding voor het opnemen of terugbetalen van krediet met een Krediethypotheek in Internet Bankieren.

 • Ik betaal (een deel van) mijn hypotheekrente van de Krediethypotheek. Verandert daar iets aan?

  Voorheen was vastgelegd welk bedrag er betaald werd uit uw Krediethypotheek. Het restant werd bij u geïncasseerd.
  Na 14 november wordt vastgelegd hoeveel er geïncasseerd moet worden. Het restant wordt betaald via uw Krediethypotheek.

 • Ik betaal maandelijks een bedrag terug op mijn Krediethypotheekrekening. Wat verandert er nu voor mij?

  Voor u is het belangrijk om het volgende te weten:

  • De overboeking naar uw Krediethypotheekrekening blijft gewoon doorlopen.
  • Het bedrag wordt niet meer automatisch in mindering gebracht van uw hypotheek. In plaats daarvan ontstaat een  positief saldo op de (voormalige) Krediethypotheekrekening.
  • Om een bedrag terug te betalen op uw hypotheek, voert u een opdracht uit tot terugbetalen onder 'Mijn Hypotheek' in Internet Bankieren. Als u dit voor de 10e van de maand doet, wordt het bedrag op de 1e werkdag van de volgende maand terugbetaald op uw Krediethypotheek. Anders gebeurt dit een maand later.
  • Houd er rekening mee dat u één opdracht tegelijkertijd in behandeling kan hebben. U kunt pas een nieuwe opdracht tot terugbetalen geven, als een voorgaande opdracht is uitgevoerd.

Heeft u nog vragen? Bel van maandag t/m zaterdag tussen 9.00 tot 17.30 uur.

020 - 517 62 93

Extra aflossen op uw hypotheek?

Regel het nu eenvoudig via Internet Bankieren

Stel doet de afloscheck om te kijken of ze beter kunnen blijven sparen of extra aflossen op hun hypotheek

Wilt u extra aflossen op uw hypotheek? U regelt het nu direct via Internet Bankieren. Dat is net zo makkelijk als een overschrijving doen. Bovendien ziet u dan meteen wat uw nieuwe maandlasten zijn.

Blijf op de hoogte via

 • Volg ons via Facebook
 • Volg ons via Twitter
 • Volg ons via Linkedin
 • Volg ons via YouTube
 • Nieuwsbrief