Naar de navigatie Naar de inhoud

Uw Krediethypotheek

Sinds uw hypotheek in het ABN AMRO systeem staat, is het gebruik hiervan veranderd. Geld opnemen uit de Krediethypotheek of geld terugbetalen, doet u voortaan via 'Mijn Hypotheek' in Internet Bankieren. Aan uw lening en de hoogte daarvan is uiteraard niets veranderd.

Heeft u nog geen pinpas en/of Internet Bankieren? 

Om gebruik te kunnen blijven maken van uw Krediethypotheek, heeft u een pinpas voor één van uw rekeningen en toegang tot Internet Bankieren nodig. Heeft u nog geen pinpas en/of Internet Bankieren van ABN AMRO? Dit vraagt u eenvoudig zelf aan.

 

Geld opnemen of overboeken

 • Als u het geld van uw krediet wilt gebruiken, maakt u een bedrag over naar de rekening waarvan u uw hypotheeklasten betaalt. Dat doet u in Internet Bankieren, via Mijn Hypotheek, hypotheek wijzigen, Krediethypotheek. 
 • Het duurt maximaal 2 werkdagen voordat het bedrag op deze rekening klaar staat voor gebruik. Vanaf het moment dat de opname is verwerkt, betaalt u rente over het opgenomen krediet.

Geld terugbetalen

 • Via Internet Bankieren betaalt u de hypotheeklening terug. Dit doet u via Mijn Hypotheek, hypotheek wijzigen, extra aflossen.
 • U betaalt direct via uw betaalrekening.
 • Vanaf het moment dat uw Extra aflossing van uw rekening is geschreven betaalt u hier geen rente meer over het afgeloste bedrag. 
 • Heeft u uw aflossingsverzoek uiterlijk de 26e van de maand voor 23.59 uur volledig ondertekend? Dan wordt uw aflossing op de 1e werkdag van de volgende maand verwerkt in uw saldo. 
 • Heeft u uw aflossingsverzoek ná de 26e van de maand na 23.59 uur volledig ondertekend? Dan wordt uw extra aflossing niet direct op de 1e werkdag van de volgende maand verwerkt, maar op de 1e werkdag van de daarop volgende maand.

 

Terugbetalen van uw Krediethypotheek aan het eind van de looptijd

Met de Krediethypotheek bepaalt u zelf hoeveel geld u opneemt of terugbetaalt. Omdat u niet verplicht bent om tussentijds terug te betalen, kan het zijn dat er op de einddatum een schuld overblijft die u dan in één keer moet terugbetalen. Als u het bedrag niet in één keer kunt terugbetalen, kijken we samen met u wat de mogelijkheden zijn.

Uw automatische incasso's van uw betaalrekening

 • Uw automatische incasso’s blijven doorlopen van uw betaalrekening (voormalige Krediethypotheekrekening).

 

Belastingregels voor de Krediethypotheek

Sinds 1 januari 2013 zijn de belastingregels gewijzigd. U mag de rente over bedragen die u na 1 januari 2013 heeft opgenomen voor aankoop, onderhoud en/of verbetering van uw eigen woning, onder voorwaarden aftrekken van de inkomstenbelasting. Raadpleeg uw adviseur of kijk op de website van de Belastingdienst voor meer informatie over de belastingregels.

Heeft u nog vragen?

Bekijk dan de veelgestelde vragen onderaan de pagina. 
Of neem  contact met ons op via 0900 - 0024 (uitleg belkosten)  . 

Veelgestelde vragen

 • Voor welke rekening moet ik een betaalpas aanvragen?

  U heeft in ieder geval een betaalpas en Internet Bankieren nodig om geld op te nemen en over te kunnen boeken tussen de betaalrekening en de Krediethypotheek. Voor het aanvragen van een betaalpas voor deze betaalrekening, waarmee u bijvoorbeeld uw hypotheeklasten betaalt, gaat u langs bij een bankkantoor. Internet Bankieren vraagt u eenvoudig online aan.

 • Ik betaal (een deel van) mijn hypotheekrente van de Krediethypotheek. Verandert daar iets aan?

  Voorheen was vastgelegd welk bedrag er betaald werd uit uw Krediethypotheek. Het restant werd geïncasseerd van uw Krediethypotheekrekening. Sinds de overgang naar het ABN AMRO systeem wordt vastgelegd hoeveel er geïncasseerd moet worden van uw betaalrekening (voormalige  Krediethypotheekrekening). Het restant wordt betaald via uw Krediethypotheek. U ziet het bedrag dat u uit de Krediethypotheek hebt opgenomen, daardoor iedere maand toenemen. 

 • Ik betaal maandelijks een bedrag terug op mijn (voormalige) Krediethypotheekrekening. Wat verandert er nu voor mij?

  Voor u is het belangrijk om het volgende te weten:

  • De overboeking naar uw betaalrekening (voormalige Krediethypotheekrekening) blijft gewoon doorlopen.
  • Het bedrag wordt niet meer automatisch in mindering gebracht van uw hypotheek. In plaats daarvan ontstaat een  positief saldo op de (voormalige) Krediethypotheekrekening.
  • Om een bedrag terug te betalen op uw hypotheek, voert u een opdracht uit tot terugbetalen onder 'Mijn Hypotheek' in Internet Bankieren. Als u dit voor de 27e van de maand doet, wordt het bedrag op de 1e werkdag van de volgende maand terugbetaald op uw Krediethypotheek. Anders gebeurt dit een maand later.
  • Houd er rekening mee dat u één opdracht tegelijkertijd in behandeling kan hebben. U kunt pas een nieuwe opdracht tot terugbetalen geven, als een voorgaande opdracht is uitgevoerd.

Extra aflossen op uw hypotheek?

Zie direct uw nieuwe maandbedrag

Extra aflossen op uw hypotheek

Elk jaar mag u een deel van uw hypotheek zonder kosten aflossen. Regel het eenvoudig zelf in Internet Bankieren en zie meteen wat uw nieuwe maandbedrag wordt als u extra aflost.