Naar de navigatie Naar de inhoud

Uw Krediethypotheek

Wat verandert er aan uw Krediethypotheek?

Heeft u in het verleden bij Fortisbank een Krediethypotheek afgesloten? Sinds november 2016 zijn wij bezig om Krediethypotheken over te zetten naar het ABN AMRO systeem. Het kan zijn dat uw hypotheek al is overgezet. Dan heeft u daar bericht over gehad. Als dat niet het geval is, wordt uw Krediethypotheek in de loop van 2017 overgezet. U krijgt hierover altijd van tevoren bericht.
Zodra uw hypotheek in het ABN AMRO systeem staat, verandert het gebruik ervan. Uw Krediethypotheekrekening zetten wij daarbij om naar een betaalrekening. Geld opnemen uit de Krediethypotheek of geld terugbetalen, doet u dan via 'Mijn Hypotheek' in Internet Bankieren. Aan uw lening en de hoogte daarvan verandert uiteraard niets.

Heeft u nog geen pinpas en/of Internet Bankieren? 

Om gebruik te kunnen blijven maken van uw Krediethypotheek, heeft u een pinpas voor één van uw rekeningen en toegang tot Internet Bankieren nodig. Heeft u nog geen pinpas en/of Internet Bankieren van ABN AMRO? Dit vraagt u eenvoudig zelf aan.

 

Geld opnemen of overboeken

 • Als u het geld van uw krediet wilt gebruiken, maakt u een bedrag over naar de rekening waarvan u uw hypotheeklasten betaalt. Dat doet u in Internet Bankieren, via Mijn Hypotheek, hypotheek wijzigen, Krediethypotheek. 
 • Het duurt maximaal 2 werkdagen voordat het bedrag op deze rekening klaar staat voor gebruik. Vanaf het moment dat de opname is verwerkt, betaalt u rente over het opgenomen krediet.

 

Geld terugbetalen

 • Via Internet Bankieren betaalt u de hypotheeklening terug. Dat doet u in Internet Bankieren, via Mijn Hypotheek, hypotheek wijzigen, Krediethypotheek, krediet terugbetalen. Bij het geven van de opdracht ziet u wanneer deze incasso plaatsvindt. Natuurlijk moet er op dat moment voldoende geld op deze rekening staan.
 • Houdt bij uw opdracht rekening met de verwerkingstermijn. Als u uiterlijk de 10e van de maand opdracht geeft, verwerken wij deze op de eerste werkdag van de volgende maand. Bij een opdracht na de 10e, verwerken wij deze een maand later op de eerste werkdag. Vanaf het moment dat uw terugbetaling is verwerkt, betaalt u hierover geen rente meer.

 

Terugbetalen van uw Krediethypotheek aan het eind van de looptijd

Met de Krediethypotheek bepaalt u zelf hoeveel geld u opneemt of terugbetaalt. Omdat u niet verplicht bent om tussentijds terug te betalen, kan het zijn dat er op de einddatum een schuld overblijft die u dan in één keer moet terugbetalen. Als u het bedrag niet in één keer kunt terugbetalen, kijken we samen met u of een verlenging mogelijk is. Deze verlenging kan echter wel leiden tot hogere lasten.

Uw automatische incasso's van uw betaalrekening

 • Uw automatische incasso’s blijven doorlopen van uw betaalrekening (voormalige Krediethypotheekrekening).
 • Bedragen kunnen alleen worden afgeschreven als er genoeg geld op deze rekening staat. Het is daarom belangrijk dat u zorgt voor voldoende saldo, bijvoorbeeld door geld over te boeken uit uw Krediethypotheek.

 

Belastingregels voor de Krediethypotheek

Sinds 1 januari 2013 zijn de belastingregels gewijzigd. U mag de rente over bedragen die u na 1 januari 2013 heeft opgenomen voor aankoop, onderhoud en/of verbetering van uw eigen woning, onder voorwaarden aftrekken van de inkomstenbelasting. Raadpleeg uw adviseur of kijk op de website van de Belastingdienst voor meer informatie over de belastingregels.

Heeft u nog vragen?

Bekijk dan de veelgestelde vragen onderaan de pagina. 
Of neem van maandag tot en met zaterdag tussen 09.00 uur tot 17.30 uur contact met ons op via
020 - 517 62 93 (lokaal tarief).

Veelgestelde vragen

 • Voor welke rekening moet ik een betaalpas aanvragen?

  U heeft in ieder geval een betaalpas en Internet Bankieren nodig om geld op te nemen en over te kunnen boeken tussen de betaalrekening en de Krediethypotheek. Voor het aanvragen van een betaalpas voor deze betaalrekening, waarmee u bijvoorbeeld uw hypotheeklasten betaalt, gaat u langs bij een bankkantoor. Internet Bankieren vraagt u eenvoudig online aan.

 • Heeft de wijziging van de Krediethypotheek voor mij fiscale gevolgen?

  Nee, de wijziging heeft geen fiscale gevolgen.

 • Hoe moet ik precies geld overmaken of terugbetalen binnen Internet Bankieren?

  Bekijk de handleiding voor het opnemen of terugbetalen van krediet met een Krediethypotheek in Internet Bankieren.

 • Ik betaal (een deel van) mijn hypotheekrente van de Krediethypotheek. Verandert daar iets aan?

  Voorheen was vastgelegd welk bedrag er betaald werd uit uw Krediethypotheek. Het restant werd geïncasseerd van uw Krediethypotheekrekening. Sinds de overgang naar het ABN AMRO systeem wordt vastgelegd hoeveel er geïncasseerd moet worden van uw betaalrekening (voormalige  Krediethypotheekrekening). Het restant wordt betaald via uw Krediethypotheek. U ziet het bedrag dat u uit de Krediethypotheek hebt opgenomen, daardoor iedere maand toenemen. 

 • Ik betaal maandelijks een bedrag terug op mijn (voormalige) Krediethypotheekrekening. Wat verandert er nu voor mij?

  Voor u is het belangrijk om het volgende te weten:

  • De overboeking naar uw betaalrekening (voormalige Krediethypotheekrekening) blijft gewoon doorlopen.
  • Het bedrag wordt niet meer automatisch in mindering gebracht van uw hypotheek. In plaats daarvan ontstaat een  positief saldo op de (voormalige) Krediethypotheekrekening.
  • Om een bedrag terug te betalen op uw hypotheek, voert u een opdracht uit tot terugbetalen onder 'Mijn Hypotheek' in Internet Bankieren. Als u dit voor de 10e van de maand doet, wordt het bedrag op de 1e werkdag van de volgende maand terugbetaald op uw Krediethypotheek. Anders gebeurt dit een maand later.
  • Houd er rekening mee dat u één opdracht tegelijkertijd in behandeling kan hebben. U kunt pas een nieuwe opdracht tot terugbetalen geven, als een voorgaande opdracht is uitgevoerd.

Extra aflossen op uw hypotheek?

Regel het nu eenvoudig via Internet Bankieren

Stel doet de afloscheck om te kijken of ze beter kunnen blijven sparen of extra aflossen op hun hypotheek

Wilt u extra aflossen op uw hypotheek? U regelt het nu direct via Internet Bankieren. Dat is net zo makkelijk als een overschrijving doen. Bovendien ziet u dan meteen wat uw nieuwe maandlasten zijn.

Blijf op de hoogte via

 • Volg ons via Facebook
 • Volg ons via Twitter
 • Volg ons via Linkedin
 • Volg ons via YouTube
 • Nieuwsbrief