Naar de navigatie Naar de inhoud

De administratie van uw voormalig Fortishypotheek

Uw hypotheek heeft een nieuwe naam

De belangrijkste verandering is de naam van uw hypotheek. Uw hypotheek heet vanaf nu Woninghypotheek of Budgethypotheek. Dit ziet u ook terug in Internet Bankieren.
Als u meerdere hypotheken had voor hetzelfde onderpand, zijn deze nu samengevoegd tot één hypotheek met één leningnummer. Als uw hypotheken verschillende looptijden hadden, geldt nu de langste looptijd voor de hele hypotheek. U ziet uw verschillende hypotheken nu ook als één hypotheek terug in Internet Bankieren. De verschillende leningdelen binnen uw hypotheek ziet u apart staan.

De afschrijving van uw maandbedrag

Voortaan maakt u het maandbedrag van uw hypotheek over naar een ander rekeningnummer, namelijk naar IBAN: NL33 ABNA 0432 4081 18.
Betaalt u het termijnbedrag van uw hypotheek via automatische incasso? Dan ziet u bij de incasso van uw volgende termijnbedrag in Internet Bankieren en op uw rekeningafschrift het nieuwe IBAN-nummer staan. Ook ziet u bij de incasso een nieuw incassant-ID en machtigingskenmerk staan. Het nieuwe incassant-ID is NL31ZZZ080242850004. U hoeft hier zelf niets mee te doen.
Heeft u een depot gekoppeld aan uw hypotheek? Vanaf nu noemen we dat depot een bouwdepot.

Veelgestelde vragen over de administratie van voormalig Fortis-hypotheken

 • Heb ik nu ook andere hypotheekvoorwaarden?

  De voorwaarden die u destijds heeft ontvangen voor uw hypotheek blijven geldig. We komen de afspraken zoals deze door u met Fortis (of haar rechtsvoorgangers) zijn gemaakt uiteraard na.

 • Wanneer wordt de eerstvolgende maandtermijn geïncasseerd?

  De maandtermijn wordt op de eerste werkdag van de maand van uw rekening afgeschreven. De betaling heeft dan betrekking op de lopende maand.

 • Ik maak zelf mijn maandtermijn over. Moet ik nu iets anders doen?

  Sinds uw hypotheekgegevens zijn overgegaan naar het administratiesysteem van ABN AMRO, moet u het rekeningnummer veranderen waar u uw maandtermijn naar overmaakt. De nieuwe IBAN is NL33 ABNA 0432 4081 18. Wilt u er voor zorgen dat wij het termijnbedrag voortaan uiterlijk op de laatste werkdag van de maand ontvangen?

 • Ik wil overstappen op automatische incasso. Hoe doe ik dat?

  Download en print het machtigingsformulier, onderteken het en stuur het op naar:

  ABNAMRO Hypotheken/BSD
  Antwoordnummer 2077
  3800 VD Amersfoort

 • Waarom heb ik een ander leningnummer gekregen/is mijn lening samengevoegd?

  In de administratie van Fortis kon een onderpand aan meerdere leningen worden gekoppeld. In de administratie van ABN AMRO kan een onderpand aan slechts één lening worden gekoppeld. De leningen die behoren tot één onderpand worden daarom samengevoegd.


 • Ik wil graag extra aflossen. Hoe regel ik dat?

  Extra aflossen regelt u eenvoudig zelf via Internet Bankieren. Lees hoe extra aflossen precies werkt.

Heeft u nog vragen? Bel van maandag t/m zaterdag tussen 9.00 tot 17.30 uur.

020 - 517 60 35

Extra aflossen op uw hypotheek?

Zie direct uw nieuwe maandbedrag

Extra aflossen op uw hypotheek

Elk jaar mag u een deel van uw hypotheek zonder kosten aflossen. Regel het eenvoudig zelf in Internet Bankieren en zie meteen wat uw nieuwe maandbedrag wordt als u extra aflost.