Naar de navigatie Naar de inhoud

Hypotheekmaatregelen Rutte III berekenen

Wat betekent het nieuwe regeerakkoord voor uw hypotheek?

Op 10 oktober zijn de voorstellen voor het regeerakkoord Rutte III gepresenteerd. Wilt u weten wat dit persoonlijk voor de maandlasten van uw hypotheek betekent? Doe dan de 'Rutte III hypothekencheck'. Deze is gebaseerd op de volgende voorgestelde wijzigingen:
  • Afbouw hypotheekrenteaftrek
  • Afbouw van het eigenwoningforfait
  • Wijziging van de tarieven en schijven inkomstenbelasting.

Aan het eind van de berekening krijgt u een indicatieve, persoonlijke hypotheekberekening in een pdf die u kunt printen of opslaan. Zo vergelijkt u eenvoudig de oude met de nieuwe situatie.

Let op: Als de tool wordt gebruikt op een iPad, lukt het niet om de PDF van de berekening te downloaden. Dit issue speelt niet als je de tool gebruikt met de smartphone of de PC. 

Disclaimer

De gegevens in deze berekeningstool zijn indicatief en gebaseerd op de voorgenomen wijzigingen van het regeerakkoord Rutte III. Deze voorstellen moeten nog behandeld worden in de Eerste en Tweede Kamer, kunnen nog veranderen en zijn niet definitief. U kunt geen rechten aan deze berekening ontlenen.

Heeft u een vraag  
of wilt u contact met ons?

Service & Contact

Extra aflossen op uw hypotheek?

Zie direct uw nieuwe maandbedrag

Extra aflossen op uw hypotheek

Elk jaar mag u een deel van uw hypotheek zonder kosten aflossen. Regel het eenvoudig zelf in Internet Bankieren en zie meteen wat uw nieuwe maandbedrag wordt als u extra aflost.