Naar de navigatie Naar de inhoud

Vragen over beleggen op Financieel Jaaroverzicht

 • Hoe zie ik uit welke beleggingsproducten mijn beleggingen zijn opgebouwd?

  U ontvangt in januari een portefeuille- of vermogensoverzicht van ons. In dit overzicht ziet u in welke beleggingsproducten u bij ons belegt, zoals aandelen, obligaties en beleggingsfondsen.

 • Wat is Telekurs?

  Telekurs is een bedrijf dat financiële informatie levert aan financiële instellingen zoals banken. Telekurs onderzoekt ook of aandelen, obligaties en schuldvorderingen onder de Europese Spaarrenterichtlijn (ESRR) vallen. Wij volgen de opgave die wij van Telekurs ontvangen over de beleggingsproducten die onder de ESRR vallen.

 • Wat betekent bloot eigendom?

  Uw beleggingsportefeuille kan gesplitst zijn in bloot eigendom en in vruchtgebruik. U heeft daarvoor een aparte 'akte van verdeling' ondertekend. Bent u de bloot eigenaar? Dan heeft u geen recht op de 'vruchten' van uw beleggingen, zoals het dividend of de rente. De bank schrijft het dividend of de rente in dat geval bij op de betaalrekening van de vruchtgebruiker. De vruchtgebruiker krijgt dus het dividend of de rente, maar u heeft normaal gesproken recht op de belegging zelf.

 • Wat betekent vruchtgebruik?

  Een beleggingsportefeuille kan gesplitst zijn in bloot eigendom en in vruchtgebruik. U heeft daarvoor een aparte 'akte van verdeling' ondertekend. Bent u de vruchtgebruiker? Dan heeft u recht op de 'vruchten' van de beleggingen van de bloot eigenaar, zoals het dividend of de rente. De bank schrijft het dividend of de rente in dat geval bij op uw betaalrekening. U krijgt dus het dividend of de rente, maar u heeft normaal gesproken geen recht op de belegging zelf.

 • Welke inkomsten en netto verkoopopbrengsten worden gerapporteerd onder de Europese Spaarrente Richtlijn (ESRR)?

  Dit betreft dividenden, coupons, meegekochte en verkochte rente en netto verkoop opbrengsten. Bij de selectie van de bestanddelen die onder de ESRR vallen, volgen de financiële instellingen in beginsel de opgave van Telekurs. Telekurs geeft na onderzoek aan of de fondsen, obligaties en schuldvorderingen vallen onder de ESRR. Als Telekurs geen informatie over bepaalde fondsen en obligaties heeft ontvangen, dan worden deze in in principe meegerekend bij de ESRR rapportage.

Hulp nodig? Bel met een van onze medewerkers. Dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week.

0900 - 02 47 (uitleg tarieven)

Maak kans op een iPad mini

Meedoen is eenvoudig

Maak kans op 1 van de 100 iPad Mini's!

Download en activeer Mobiel Bankieren uiterlijk 31 december 2016. Of log voor het nieuwe jaar even in, als u de app al heeft. Dan maakt u automatisch kans op 1 van de 100 iPad mini's!

Blijf op de hoogte via

 • Volg ons via Facebook
 • Volg ons via Twitter
 • Volg ons via Linkedin
 • Volg ons via YouTube
 • Nieuwsbrief