Naar de navigatie Naar de inhoud

Algemene veelgestelde vragen

Algemene vragen over het Financieel Jaaroverzicht

 • Wat is het Financieel Jaaroverzicht?

  Het Financieel Jaaroverzicht is een gratis hulpmiddel. Het geeft een overzicht van uw financiële situatie over het afgelopen jaar. In het overzicht vindt u gegevens van uw betaal- en spaarrekeningen, beleggingen, hypotheek en levensverzekeringen. Veel van deze gegevens staan ook klaar in uw vooraf ingevulde aangifte bij de Belastingdienst.

 • Wanneer ontvang ik mijn Financieel Jaaroverzicht?

  Uw Financieel Jaaroverzicht staat nu voor u klaar in Internet Bankieren. U kunt het Financieel Jaaroverzicht gebruiken voor bijvoorbeeld uw belastingaangifte. Vanaf 1 maart is het grootste deel van uw belastingaangifte door de Belastingdienst vooringevuld en kunt u digitaal aangifte doen.

 • Krijg ik mijn Financieel Jaaroverzicht op papier?

  Als u toegang heeft tot Internet Bankieren ontvangt u het Financieel Jaaroverzicht digitaal. Ontvangt u alle rekeningafschriften nog op papier? Dan krijgt u ook een papieren versie van het Financieel Jaaroverzicht thuisgestuurd. Nog geen toegang tot Internet Bankieren? U ontvangt dan een papieren versie van uw Financieel Jaaroverzicht. Vraag een kopie van het Financieel Jaaroverzicht aan via het formulier of bel met een van onze adviseurs via 0900 - 02 47 (gebruikelijke belkosten). De kosten zijn € 5,50.

 • Hoe kom ik aan een nieuw Financieel Jaaroverzicht als ik deze kwijt ben?

  Als u Internet Bankieren heeft, kunt u ook een digitale versie van uw Financieel Jaaroverzicht ophalen.

  • Log in in Internet Bankieren

  • Klik op 'Tools'

  • Klik onderaan de pagina op het tegeltje 'Afschriften en Fin. Jaaroverzicht'. U ziet dan het scherm 'Afschriften downloaden'

  • Selecteer het Financieel Jaaroverzicht

  • Selecteer het jaartal dat u wilt raadplegen.

  Heeft u geen Internet Bankieren? Vraag een kopie van het Financieel Jaaroverzicht aan via het formulier of bel met een van onze adviseurs via 0900 - 02 47 (gebruikelijke belkosten). De kosten zijn € 5,50.

 • Waarom zie ik in Internet Bankieren verschillende Financieel Jaaroverzichten staan?

  Het kan zijn dat u bevoegd bent voor anderen (bijvoorbeeld uw partner of uw ouders) in Internet Bankieren. U kunt dan ook het eventuele Financieel Jaaroverzicht van hen bekijken.

 • Waar vind ik Financieel Jaaroverzichten van voorgaande jaren?

  Heeft u Internet Bankieren? Dan kunt u de digitale versie van uw Financieel Jaaroverzicht downloaden. Log in Internet Bankieren in en kies 'Tools' en vervolgens 'Afschriften en Fin. Jaaroverzichten' in het menu. Hier kunt het jaar selecteren waarover u een Financieel Jaaroverzicht wilt ontvangen. Voor een uitgebreide uitleg kunt u terecht op uitleg downloaden Financieel Jaaroverzicht. Heeft u nog geen Internet Bankieren? Dan kunt u dat aanvragen. Vraag een kopie van het Financieel Jaaroverzicht aan via het formulier of bel met een van onze adviseurs via 0900 - 02 47 (gebruikelijke belkosten). De kosten zijn € 5,50.

 • Wanneer kan ik het beste belastingaangifte doen?

  Uw belastingaangifte moet voor 1 mei 2016 binnen zijn bij de Belastingdienst. Doet u digitaal aangifte? Vanaf 1 maart is het grootste deel van uw gegevens al door de Belastingdienst voor u ingevuld. U hoeft de gegevens alleen nog te controleren of aan te passen. Kijk voor meer informatie op www.belastingdienst.nl.

 • Mijn adresgegevens kloppen niet. Wat nu?

  U wijzigt uw adresgegevens zelf via Internet Bankieren. Kies 'beheer' in uw persoonlijke menu. Kies bij 'Persoonlijke gegevens' voor 'Uw gegevens inzien en wijzigen'. U kunt ook langskomen bij een van onze kantoren of bellen met 0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten).

 • Hoe kom ik aan een papieren Financieel Jaaroverzicht?

  Heeft u Internet Bankieren? Dan ontvangt u altijd een digitaal Financieel Jaaroverzicht. Deze kunt u zelf afdrukken. Ontvangt u alle rekeningafschriften nog op papier? Dan krijgt u automatisch een papieren versie van het Financieel Jaaroverzicht thuisgestuurd. Vraag een kopie van het Financieel Jaaroverzicht aan via het formulier of bel met een van onze adviseurs via 0900 - 02 47 (gebruikelijke belkosten). De kosten zijn € 5,50.

 • Ik mis een rekening op mijn overzicht. Hoe kan dat?

  Dat kan bijvoorbeeld omdat er verschillen zijn in de naam of het adres van deze rekening. Voor onze systemen is het dan niet duidelijk dat deze rekening ook bij u hoort. Ga hiervoor langs bij een van onze bankkantoren. Een van onze medewerkers zorgt er dan voor dat de persoonsgegevens gelijk zijn aan die van uw andere producten. Het kan ook zijn dat u in dat jaar een rekening heeft opgezegd. Deze wordt dan niet meer getoond in het overzicht.

 • Waarover ontvang ik nog een aparte jaaropgave?

  De winstbrief van winstdelende verzekeringen ontvangt u apart. Ook over de uitkeringen, uitgekeerde termijnen en inhoudingen van uw eventuele lijfrente volgt een aparte opgave.

 • Wat is het verschil tussen boekdatum en rentedatum?

  De boekdatum is de datum waarop een bedrag wordt bij- of afgeschreven van uw rekening. De rentedatum is de datum die wij gebruiken voor renteberekening.

 • Ik heb mijn rekening opgeheven, maar deze staat wel op mijn Financieel Jaaroverzicht. Hoe kan dit?

  Het kan zijn dat u rente op de opgeheven rekening heeft ontvangen of betaald in dat jaar. Het rentebedrag heeft u nodig voor uw belastingaangifte. Daarom staat deze rekening nog op uw overzicht.

 • Ik heb een vraag over box1-vermogen, bijvoorbeeld mijn woning. Waar vind ik dit terug?

  Vragen en antwoorden over de belastingaangifte kunt u terugvinden op de website van de Belastingdienst.

Hulp nodig? Bel met een van onze medewerkers. Dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week.

0900 - 02 47 (uitleg tarieven)

Contactloos betalen met uw telefoon

Betalen met uw telefoon

Heeft u uw telefoon vaker bij de hand dan uw portemonnee? Dan is de Wallet app echt iets voor u. Met deze app betaalt u contactloos met uw Android-telefoon. Gemakkelijk en supersnel.

Blijf op de hoogte via

 • Volg ons via Facebook
 • Volg ons via Twitter
 • Volg ons via Linkedin
 • Volg ons via YouTube
 • Nieuwsbrief