Financieel Jaaroverzicht

Al uw financiële gegevens bij elkaar

Uw Financieel Jaaroverzicht 2017 staat voor u klaar in Internet Bankieren

U heeft hierover ook een bankmail ontvangen. Wilt u dit Financieel Jaaroverzicht downloaden? Lees de instructie of download direct via Internet Bankieren.

Wanneer ontvangt u een papieren versie?

U heeft geen Internet Bankieren maar wel: een hypotheek, levens- of kapitaalverzekering, banksparen, beleggingsportefeuille, Termijndeposito of Treasury bij ABN AMRO.

De papieren versie van het Financieel Jaaroverzicht heeft u tussen 30 januari en 21 februari 2018 ontvangen. Bent u dit overzicht kwijt of wilt u een extra exemplaar? Dan kunt u dit zelf downloaden via Internet Bankieren.

Betalingen op 30 of 31 december 2017

Heeft u geld overgemaakt of ontvangen in het laatste weekend van 2017? Houd er rekening mee dat het betalingsverkeer toen anders was. Zo sloot ABN AMRO op vrijdag 29 december 2017 om 22.00 uur het boekjaar voor de Belastingdienst. 

  • Betalingen die u heeft gedaan of ontvangen op 30 en 31 december 2017 zijn niet opgenomen in de saldo's op het Financieel Jaaroverzicht over 2017. Ook niet in de aangifte die door de Belastingdienst vooraf is ingevuld (dit is de Vooraf Ingevulde Aangifte, de VIA). 
  • U kunt uw VIA Inkomstenbelasting natuurlijk wel zelf aanpassen. Met een rekeningafschrift kunt u bij de Belastingdienst bewijzen dat u de overboeking ook echt heeft gedaan of ontvangen in het laatste weekend van 2017.

Betalingen gedaan op 31 december 2016

In 2016 viel 31 december ook in het weekend. Op 30 december 2016 om 22.00 uur heeft de bank het boekjaar voor de Belastingdienst gesloten.

  • Betalingen die u heeft gedaan of ontvangen op 31 december 2016 staan niet op het Financieel overzicht over 2016. Ook niet in de aangifte die door de Belastingdienst vooraf is ingevuld (dit is de Vooraf Ingevulde Aangifte, de VIA). 
  • U kunt uw VIA Inkomstenbelasting natuurlijk wel zelf aanpassen. Met een rekeningafschrift kunt u bij de Belastingdienst bewijzen dat u de overboeking ook echt heeft gedaan of ontvangen in het laatste weekend van 2016.

Wilt u geen papieren jaaroverzichten meer ontvangen?

  1. Zet de verzending stop
  2. Download uw jaaroverzicht en rekeningafschriften voortaan makkelijk zelf via Internet Bankieren
  3. Heeft u een gezamenlijke betaalrekening? Dan moeten uw partner en u dit allebei doen