Naar de navigatie Naar de inhoud

Buitenlandoverboeking en uw betaalprofiel

Wilt u een buitenlandoverboeking doen?

Binnen Internet Bankieren is ingesteld of een buitenlandoverboeking is toegestaan. Wij adviseren u om deze optie standaard op 'uit' te zetten. Dan bent u beter beschermd tegen fraude. Wilt u geld overmaken naar het buitenland? Bijvoorbeeld om eenmalig de huur van uw vakantiehuisje in Frankrijk te betalen? Zet de optie Buitenlandoverboeking dan tijdelijk aan.

Betaalprofiel

Samen werken aan veiligheid

Wij adviseren u om buitenlandoverboekingen alleen aan te zetten voor de periode dat u het nodig heeft en alleen voor de betaalrekening waarvan u een overboeking wilt doen. Zo werken wij samen aan veiligheid.

Minder kans op fraude

Internetcriminelen proberen steeds vaker toegang te krijgen tot uw betaalrekening. Als dat lukt, boeken ze meestal direct geld van uw rekening over naar het buitenland. Door de mogelijkheid voor een buitenlandoverboeking uit te zetten, geeft u internetcriminelen minder kans.

Veelgestelde vragen

 • Overmaken naar een rekening in het buitenland staat uit. Hoe kan ik naar het buitenland geld overmaken?

  Wanneer u voor het eerst geld wilt overmaken naar het buitenland, moet u dit eerst aanzetten. Dit doet u binnen het betaalprofiel in Internet Bankieren. Heeft u het overmaken naar het buitenland aangezet? Dan duurt het vanwege de veiligheid 2 uur voordat het werkt. Het uitzetten werkt wel per direct. 
   
  Let op: Staat overmaken naar het buitenland uit? En bent u al een betaalopdracht (SEPA/buitenland) aan het aanmaken? Dan vervallen in dat geval de al ingevoerde gegevens van de buitenlandbetaling. Als u overmaken naar het buitenland heeft aangezet verzendt u alleen deze opdracht. Pas na 2 uur kunt u opnieuw de gewenste betaalopdracht (SEPA/buitenland) aanmaken.

 • Welke instelling van Internet Bankieren kan ik het best gebruiken?

  Bent u niet van plan om binnenkort geld over te maken naar het buitenland? Dan adviseren wij u om de mogelijkheid om geld over te maken naar het buitenland uit te zetten. Bent u van plan geld naar het buitenland over te maken? Dan kunt u die mogelijkheid weer aanzetten. Doe dat dan voor de periode dat u dat maximaal nodig heeft.

 • Waarom moet ik 2 uur wachten voordat ik geld kan overmaken naar het buitenland?

  Als u het overmaken naar het buitenland net heeft aangezet, moet u 2 uur wachten voordat u geld kunt overmaken naar het buitenland. Dit gebeurt om veiligheidsredenen. Na 2 uur kunt u dan geld overmaken. Als u betalingen naar het buitenland uitzet, is dat direct actief.

 • Waar vind ik meer informatie over veilig bankieren?

  Meer informatie over veilig bankieren vindt u op onze site. Daarnaast kunt u ook terecht op de website over veilig bankieren van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).

Hulp nodig? 
U kunt ons 24/7 bereiken.

Bel met onze medewerkers

Liever 4G dan openbare wifi

Bedenk welk netwerk u gebruikt

10 tips voor Veilig Mobiel Bankieren

Wist u dat slimme criminelen makkelijk kunnen 'meekijken' op openbare wifi, en wifi waarvan iedereen het wachtwoord kan krijgen? Gebruik liever uw eigen 4G netwerk. Dat is vaak nog sneller ook.