Naar de navigatie Naar de inhoud

Wijzigingen in uw Vermogensbeheer

Wat verandert er vanaf april 2015?

Om uw belegd vermogen op de beste manier te beheren, blijven wij onze dienstverlening ontwikkelen. Daarom hebben we de structuur van ons Vermogensbeheer vernieuwd. Ook stappen we over op andere beleggingsfondsen, die we nu kunnen aan- en verkopen via ons eigen ABN AMRO Beleggingsplatform. Hier zijn voor u geen kosten aan verbonden. Door deze vernieuwing hebben wij meer controle over de beleggingen die we voor u beheren.

Er zijn veranderingen in de structuur van uw Vermogensbeheer
 

Wat zijn de voordelen?

 • We hebben nu meer inzicht in rendement en risico.

 • We kunnen de fondsen laten beheren door externe specialisten wereldwijd.

 • Lagere indirecte kosten dan voorheen.

Dit betekent dat uw vermogensbeheerspecialisten beter in staat worden gesteld om uw beleggingsdoelstellingen te realiseren. Het beheer door de externe vermogensbeheerders gebeurt binnen de richtlijnen van ABN AMRO. 

Nieuwe namen in uw kwartaalrapportage

In de loop van juli ontvangt u de kwartaalrapportage over het tweede kwartaal. Daarin ziet u een aantal namen van nieuwe beleggingsfondsen verschijnen. Dat komt omdat we overstappen op andere soorten beleggingsfondsen: Single Manager funds en het Funds of Mandates. 
Voorheen belegden we voornamelijk in beursgenoteerde beleggingsfondsen. Deze fondsen zijn vaak slechts beperkt inzichtelijk waardoor de risico's niet actief beheerst kunnen worden. Dit kan wel bij de beleggingsfondsen die wij nu geselecteerd hebben.

 
Video over de nieuwe structuur van vermogensbeheer

Bekijk het filmpje

Wilt u meer weten over de voordelen van de nieuwe structuur? In de video ziet u de voordelen van de nieuwe beleggingsfondsen en het beleggingsplatform van ABN AMRO.

 

Het voordeel van externe fondsbeheerders

Voor het beheer van elk beleggingsfonds stellen wij externe gespecialiseerde vermogensbeheerders aan. Deze vermogensbeheerders behalen al jaren goede resultaten in hun beleggingsspecialisme. Zij blinken uit door:

 • beter risicomanagement

 • een gelijkmatig beleggingsbeleid

 • een sterke historie. 

ABN AMRO Advisors heeft veel kennis van externe vermogensbeheerders in huis. Door de vernieuwde structuur kan ABN AMRO Advisors de prestaties van deze vermogensbeheerders dagelijks volgen en eventueel bijsturen.

Wilt u meer weten?

Om u volledig te informeren over de vernieuwde structuur,  bieden we u hier graag meer informatie aan. Heeft u nog vragen? Uw vermogensadviseur beantwoordt ze graag voor u.

Vragen? Bel op werkdagen van 8 tot 22 uur, zaterdag van 9 uur tot 17.30 uur.

0900 - 9215 (uitleg belkosten)

Wel beleggen, geen expert?

Profielfondsen: beleggen voor niet-beleggers

profielfonds beleggen - man luistert muziek

Wilt u wel profiteren van de voordelen van beleggen? Maar ontbreekt het u aan kennis? Met Profielfonds Beleggen nemen onze experts u al het werk uit handen. En belegt u met het risico dat bij u past.

Blijf op de hoogte via

 • Volg ons via Facebook
 • Volg ons via Twitter
 • Volg ons via Linkedin
 • Volg ons via YouTube
 • Nieuwsbrief