Naar de navigatie Naar de inhoud

Starten met Zelf Beleggen

Stap 1: Welkom bij Zelf Beleggen

U gaat starten met Zelf Beleggen (Plus). Het begin kan lastig zijn. Om u te helpen hebben we een korte route voor u uitgestippeld, met enkele tips en een aantal stappen die u kunt nemen. Zo wordt beleggen bij ABN AMRO nog makkelijker. En komt u een term tegen die u niet kent? Sla er dan onze woordenlijst Beleggers ABC op na of stel online uw vraag.

Wat voor belegger bent u?

Kiest u voor veiligheid, of wilt u wat meer risico nemen met uw beleggingen? Als u uw beleggersprofiel vaststelt, ontdekt u wat voor soort belegger u bent. Zo bepaalt u welke beleggingsproducten in uw beleggingsportefeuille passen.

Wat wilt u bereiken?

Heeft u een beleggingsdoel voor ogen? Een bepaald bedrag binnen een bepaalde termijn? Met de rendementscalculator ziet u hoe u uw doel bereikt. Hierop kunt u uw beleggingsstrategie aanpassen.

Wat valt er nog te leren?

Bent u al bekend met beleggen, of is het nieuw voor u? Onze Beleggers Academy heeft voldoende leerstof voor iedere belegger. Test uw kennis met de quiz aan het eind van elke module.

Stap 2: Kies uw beleggingsproducten

U kunt bij ons in veel verschillende beleggingsproducten beleggen. Bijvoorbeeld in aandelen, belegingsfondsen en opties. Wilt u ons hele assortiment zien? Bekijk dan het uitgebreide overzicht.

Aandelen

Een aandeel is het bewijs dat u deelnemer bent in het kapitaal van een bedrijf. U kiest voor beleggen in aandelen als u kans wilt maken op koerswinst. Daarnaast ontvangt u op aandelen meestal dividend. Dat is het geld dat aan aandeelhouders kan worden uitgekeerd als het bedrijf winst maakt.

Beleggingsfondsen

Als u belegt in een beleggingsfonds, wordt u samen met andere beleggers die deelnemen eigenaar van dat beleggingsfonds. De beleggingen van een beleggingsfonds zijn gespreid. Net als aandelen kunnen beleggingsfondsen dividend uitkeren.

Obligaties

Een obligatie is een schuldbewijs van een bedrijf of de overheid. Als u belegt in obligaties krijgt u meestal jaarlijks een vaste rente (coupon). Een obligatie heeft meestal een einddatum. Aan het einde van de looptijd krijgt u uw geld terug van het bedrijf of de overheid die de obligatie uitgeeft. Het kredietrisico en de marktrente bepalen de waarde van obligaties.

Stap 3: Plaats uw koop- en verkooporders

Bij ABN AMRO kunt u op elk moment van de dag orders opgeven. Dit kan op verschillende manieren. U kunt beleggen in alle beleggingsproducten op de Nederlandse beurs. En bovendien in duizenden beleggingsproducten op Europese beurzen, en op de NASDAQ en de New York Stock Exchange.

Wilt u weten wat de kenmerken zijn van de beurzen over de hele wereld? Wat de openingstijden zijn, op welke feestdagen zij zijn gesloten en in welke munteenheid zij handelen? Bekijk de kenmerken van de belangrijkste beurzen.

Via internet

Binnen Internet Bankieren kunt u orders opgeven. Ook vindt u hier een overzicht van uw beleggingsportefeuille en kunt u starten met Periodiek Beleggen.

Via de Mobiel Bankieren app

Met de mobiele app op uw telefoon kunt u op elk moment uw orders doorgeven en heeft u altijd zicht op uw portefeuille.

Via Mijn Dealingroom

Met Zelf Beleggen Plus kunt u gebruik maken van Mijn Dealingroom. Daarmee kunt u versneld orders opgeven, vindt u realtime streaming koersen en het laatste handelsnieuws.

Via de telefoon

Onze medewerkers van de Beleggingslijn zijn 7 dagen per week bereikbaar om uw orders aan te nemen en u beleggingsinformatie te geven.

 • 0900 - 92 15 (lokaal tarief)

 • Werkdagen van 7.00 tot 22.00 uur

 • Weekenden van 9.00 tot 17.30 uur.

Extra informatie

 • Wilt u een uitvoeringsbericht na het plaatsen van een order?

  Wij sturen u per sms (€ 0,20 per uitvoeringsbericht) of per e-mail (gratis) een uitvoeringsbericht. U bent dan altijd op de hoogte als een order is uitgevoerd. Heeft u meer beleggingsrekeningen? Dan kunt u per beleggingsrekening verschillende instellingen opgeven voor het uitvoeringsbericht.

  Gebruikt u Internet Bankieren en heeft u een beleggingsrekening? Vraag dan direct uitvoeringsberichten van uw orders aan.

Vragen? Bel op werkdagen van 8 tot 22 uur, zaterdag van 9 uur tot 17.30 uur.

0900 - 9215 (uitleg belkosten)

Blijf op de hoogte via

 • Volg ons via Facebook
 • Volg ons via Twitter
 • Volg ons via Linkedin
 • Volg ons via YouTube
 • Nieuwsbrief